Nature

Θετικό βήμα, αλλά αναμένουν και άλλο!

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε το μέλος του Δικτύου Φορέων για την Προστασία του Ασπροποτάμου, εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Πολύσης τις ανακοινώσεις που έγιναν- προχθές-  από την ηγεσία του Υπουργείου Περιββάλοντος & Ενέργειας, με την ακύρωση των αδειών που έχουν εκδοθεί για έργα ΑΠΕ με τη θεσμοθέτηση των 6 πρώτων «Απάτητων Βουνών», μεταξύ αυτών και το όρος «Χατζή».

Ως Απάτητα Βουνά ορίζεται η Περιοχή Ανευ Δρόμων (ΠΑΔ) με την περιμετρική ζώνη ενός χιλιομέτρου αυτής (ΠΑΔ + ακτίνα 1 χλμ) όπου απαγορεύεται η διάνοιξη νέων δρόμων και η δημιουργία άλλων τεχνητών επεμβάσεων που μεταβάλλουν ή αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον. Επιπλέον, υπάγονται σε καθεστώς υψηλής προστασίας και ​​​​​​ δεν θα μπορούν να γίνονται πλέον χωροθετήσεις ΑΠΕ.

Ωστόσο, όπως τόνισε μέσω της σελίδας του, στο facebook είναι ένα πρώτο θετικό βήμα, όμως τίποτα δεν τελείωσε και ο αγώνας συνεχίζεται και για τα υπόλοιπα βουνά της Πίνδου!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More