Nature

Κάτι κινήθηκε στην τρικαλινή αγορά

Μια καλή ανάσα που έφερε χαμόγελα –έστω και δειλά – αποτέλεσε το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου για τους εμπόρους των Τρικάλων.

Η έναρξη της σχολικής περιόδου, αλλά και η ματαίωση της πανήγυρης ήταν τα στοιχεία αυτά που έφεραν τα θετικά νέα στους εμπόρους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Χρήστο Μπλουγούρα.

Μιλώντας στην «Λέσχη 97,6» τόνισε ότι μετά την χαλάρωση του καλοκαιριού οι ανάγκες του φθινοπώρου οδήγησαν στα καταστήματα. Μάλιστα προέβλεψε ότι θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη κινητικότητα τις επόμενες μέρες, αφού μέχρι στιγμής ο κόσμος βολεύεται με τις καιρικές συνθήκες που υπάρχουν. Όταν ο καιρός θα χαλάσει, τότε θα πρέπει οι καταναλωτές να ψάξουν να βρουν και τα πιο ζεστά ρούχα.

Σίγουρα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάταση της αγοράς έπαιξαν οι μαθητές, είτε αφορά την ένδυση είτε αφορά την υπόδηση.

Άρα το στοίχημα να μείνουν φέτος ανοιχτά τα σχολεία λόγω της πανδημίας είναι κάτι που αφορά το σύνολο των επαγγελματιών.

Από εκεί και πέρα ο κ. Μπλουγούρας ξεκαθάρισε ότι αύξηση τζίρου υπήρξε και με την ματαίωση της πανήγυρης των Τρικάλων. Μάλιστα αποκάλυψε ότι την ίδια άποψη έχουν και όσοι ασχολούνται με την εστίαση, αφού ο κόσμος κινήθηκε προς το κέντρο της πόλης.

Μάλιστα έφερε ξανά στο προσκήνιο μια παλιά πρόταση που έχει καταθέσει στον δήμο Τρικκαίων και αφορά την νέα μορφή που θα πρέπει να έχει το τρικαλινό παζάρι. Με στόχο να μπορούν να βγαίνουν ουσιαστικά κερδισμένοι οι «νόμιμοι» έμποροι, άρα και το ίδιο το κράτος, αφού λαμβάνει και τον αντίστοιχο αντίτιμο της φορολογίας.

Τέλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, μεγάλο αγκάθι για τους εμπόρους είναι οι «κλειστές τράπεζες».

Θεωρεί ότι μετά από τα χρόνια κρίσης και τα προβλήματα της πανδημίας θα πρέπει οι έμποροι να στηριχθούν από τις τράπεζες, ώστε να μπορέσουν να πατήσουν γερά στα πόδια τους.

Παραδέχτηκε ότι ακόμη και σήμερα τα προβλήματα είναι πολλά και επειδή ο χειμώνας που έρχεται θα είναι γεμάτος με ανοιχτά οικονομικά μέτωπα και μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, θα μπορέσουν να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα αυτά.

Έτσι η ένεση αισιοδοξίας που πρόσφερε ο Σεπτέμβριος δεν είναι παρά το στοίχημα αντοχής για όσα θα ακολουθήσουν από εδώ και πέρα. Οι υποχρεώσεις δεν σταματούν και οι έμποροι θέλουν να αντέξουν, αλλά για να γίνει αυτό ζητάνε και την κατάλληλη στήριξη απ’ όλους τους αρμοδίους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More