Nature

«Καμπανάκι» για τον κορωνοϊό

 

Το ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε προχθές στα Τρίκαλα  (101!) έχει  προκαλέσει έντονη ανησυχία στους ειδικούς, αφού ο τριψήφιος αριθμός χτύπησε “καμπανάκι”.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ειδικοί της Υποεπιτροπής Επιδημιολόγων να βάλουν την περιοχή στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη.  Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κόκκινο χρώμα στις περιφερειακές ενότητες έχει αμιγώς επιδημιολογικό προσδιορισμό και δεν συνδέεται με κανενός είδους περιορισμούς στην κυκλοφορία ή το ωράριο.

Τήρηση μέτρων και εμβόλιο

«Δεν έχει χτυπήσει απλά “καμπανάκι”, αλλά καμπάνα ολόκληρη! Ξεχάσαμε δύο βασικούς συμμάχους στην μάχη με την πανδημία: Την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και το εμβόλιο» ανέφερε προβληματισμένη η επικεφαλής των κλιμακίων του ΕΟΔΥ στο ν. Τρικάλων κα. Δήμητρα Νάτσινα.

Κατά την κα. Νάτσινα χτυπάμε ρεκόρ κρουσμάτων καθημερινά και όπως εξήγησε «από τα 101 κρούσματα που καταγράφηκαν τα 30 αφορούν κλειστή δομή και τα υπόλοιπα είναι παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου».

Πάντως, η περιοχή των Τρικάλων απασχολεί τον τελευταίο καιρό τους ειδικούς, αφού μέσα σε λίγες ημέρες έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό δύο νέοι άνθρωποι.

«Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τα έχουμε ξεχάσει και να εμβολιαστούμε» επανάλαβε.

Με την επιδημία του κορωνοϊού να βρίσκεται σε φάση αναζωπύρωσης συνεχίζεται και η ροή ασθενών προς τα νοσοκομεία.

Μάλιστα, την Τετάρτη καταγράφηκε ένας από τους πιο υψηλούς αριθμούς εισαγωγών το τελευταίο διάστημα, με 238 νέους ασθενείς με λοίμωξη covid-19. Οι διασωληνωμένοι, ο σκληρός επιδημιολογικής δείκτης, ήταν χθες 356, με το 87.64% να είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι, ενώ οι 191 είναι ηλικίας 65 ετών και άνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More