Nature

Καταγραφή κενών για πρόσληψη αναπληρωτών

Μπορεί, το καλοκαίρι να είναι ακόμα εδώ, όμως οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων προετοιμάζονται για τη νέα σχολική χρονιά, αφού όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα για το «πρώτο» κουδούνι.

Ήδη, το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε σχετική εγκύκλιο, ζητώντας από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να δρομολογήσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους αναφορικά με τη διενέργεια προσλήψεων αναπληρωτών εκπ/κών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και την έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων και των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.).

Στην εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας καλεί τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προβούν στην ηλεκτρονική καταχώριση απευθείας στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (ΟΠΣΥΔ), των λειτουργικών κενών, των σχολικών μονάδων Γενικής Εκπ/σης, των δομών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) και των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. σε αριθμό Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και ων Μουσικών Σχολείων (για τις Μουσικές Ειδικεύσεις) σε ώρες/εβδομάδα, των περιοχών αρμοδιότητάς σας.

Το ΟΠΣΥΔ θα είναι διαθέσιμο για την καταχώριση των σχετικών στοιχείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έως και την Παρασκευή 18/8/2023, προκειμένου στη συνέχεια οι οικείες αυτών Περιφερειακές Διευθύνσεις να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία απαρέγκλιτα μέχρι και την Τετάρτη 23/8/2023.

Στην παρούσα φάση δεν καταχωρίζονται λειτουργικά κενά των Τάξεων Υποδοχής (Τ.Υ.) Ι και ΙΙ Ζ.Ε.Π., των τμημάτων εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ – Υποστήριξη σχολικών μονάδων ΕΠΑΛ» (Μ.Ν.Α.Ε.), των ΔΥΕΠ, καθώς και του Έτους Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ..

Στον  υπολογισμό και στην καταγραφή των σχετικών κενών  ι θα  ληφθούν υπόψη και τα στοιχεία των μόνιμων διορισμών εκπ/κών που ανακοινώθηκαν προσφάτως.

Τα ονόματα των αναπληρωτών της Α΄ φάσης  και σε ποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται αναμένεται να ανακοινωθούν στο τέλος του Αυγούστου, ενώ στο διάστημα 30 Αυγούστου έως 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδοθούν οι αποφάσεις προσλήψεων των αναπληρωτών ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Από την 1η Σεπτεμβρίου οι προσληφθέντες αναπληρωτές θα δηλώσουν τα σχολεία που προτιμούν να διδάξουν. Η ανάληψη υπηρεσίας, όσων προσληφθούν στην Α φάση προσλήψεων, θα γίνει την Δευτέρα 7 και  την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου.

Οι αναπληρωτές θα πληροφορηθούν μέσω γραπτού μηνύματος SMS τη σχολική μονάδα τοποθέτησής τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More