Nature

«Κλείνουμε μια μέρα, για να μην κλείσουμε για πάντα!»

«Κλείνουμε μια μέρα, για να μην κλείσουμε για πάντα!» Αυτό ήταν το σύνθημα της, χθεσινής κινητοποίησης που πραγματοποίησαν οι Τρικαλινοί επιχειρηματίες της εστίασης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας  που κήρυξε η ΠΟΕΣΕ, ζητώντας μέτρα στήριξης για τον κλάδο.

Η συμμετοχή υπήρξε μεγάλη και τα καταστήματα κατέβασαν ρολά, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ οι καταστηματάρχες συγκεντρώθηκαν, έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ζητώντας από την Κυβέρνηση να εισακούσει τα αιτήματα τους.

«Συμμετέχουμε στην απεργία και θέλουμε η Πολιτεία να μας στηρίξει, διότι μας υποχρεώνει να δουλεύουμε με το 60% της δυναμικότητας μας- με τους εμβολιασμένους, αλλά από την άλλη πλευρά ζητάει να καταβάλλουμε το ενοίκιο μας. Η εστίαση δεν είναι «πλαστελίνη» και κάθε φορά να δέχεται και έα μέτρα» ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Καφετεριών Τρικάλων κ. Γιώργος Ηλιάδης.

Από την πλευρά του, ο  πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων & Fast Food  Τρικάλων κ. Νικόλας Παπαευθυμίου έκανε λόγο για μεγάλη συμμετοχή, τονίζοντας ότι «δύο χρόνια ο κλάδος της εστίασης είναι στοχοποιημένος και όλα τα μέτρα ξεκινούν από εμάς».

Ενώ, ο  πρόεδρος του Συλλόγου των Εστιατορίων στα «Μανάβικα» κ. Νίκος Μπακατσιάς υπογράμμισε ότι δεν περιμένουν τίποτα από μια Κυβέρνηση που δεν έχει στηρίξει τα μικρομεσαία στρώματα.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδία ΕΒΕ Τρικάλων κ. Βαγγέλης Αγγελάκης, στηρίζοντας τα αιτήματα του κλάδου.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των παρευρισκομένων συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, όπου επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη το Δημαρχείο. Εκεί, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει τον αγώνα τους και ότι έχουν πάντα μια αγαστή συνεργασία.

Ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε από τους καταστηματάρχες να είναι προσεκτικοί και να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα, ώστε να είναι όλοι ασφαλείς.

Τα αιτήματα

Οι επιχειρηματίες στην εστίαση ζητούν την αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη, μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα, συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές, επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου, επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας, την απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών, μείωση του ΦΠΑ στο 6% και συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More