Nature

Μαγική έκδοση

Μπορεί  η ομάδα μπάσκετ της   Ελληνικής   Αστυνομίας  να  ξεκίνησε με στραβοπάτημα  αλλά  στον  τελικό  πήρε το αίμα της  πίσω.

Αξίζει  λοιπόν να  παραθέσουμε  τα στοιχεία  της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ Αστυνομικών ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τη Γερμανία με σκορ 64-75, σε μια ήττα που ήρθε μετά από 13 χρόνια αήττητης πορείας.

Η ομάδα της Γερμανίας παρουσιάστηκε  ιδιαίτερα ενισχυμένη και αρκετοί  προέβλεψαν ότι  θα  έπαιζε κόντρα στην  Ελλάδα  και στον τελικό.

Πράγματι  αυτό συνέβη με τους  ρόλους να αντιστρέφονται  και  την  χώρα μας  να  μιλάει  την  κατάλληλη στιγμή.

Οι Έλληνες αστυνομικοί πείσμωσαν και ξέσπασαν στη συνέχεια στις ομάδες του Βελγίου και της Ιταλίας, τι οποίες κέρδισαν με σκορ 101-54 και 108-68 αντίστοιχα βάζοντας πλώρη για τα ημιτελικά.

Εκεί  η Ελλάδα κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Λιθουανίας σχετικά εύκολα με 87-73 στη φάση των «4» και να αρπάξει ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό των γηπέδων της Γαλλίας!

Μάλιστα, αυτή ήταν  η 5η συνεχόμενη παρουσία της χώρας μας σε τελικό ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κάτι που φανερώνει  την  αντοχή  στον  χρόνο.

Οσο  για τους   Γερμανούς  πήγαν  δια  περιπάτου στον τελικό  αφού συνέτριψαν  104-63  την  Ισλανδία.

Στον  κορυφαίο αγώνα  όμως  πέρα από το ταλέντο μέτρησε και η  περίφημη   Ελληνική  ψυχή.

Μεγάλες στιγμές λοιπόν  για την Ελλάδα στο 9ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αστυνομικών, αφού η χώρα μας κατάφερε να κάμψει την αντίσταση και της Γερμανίας στο μεγάλο τελικό του θεσμού και να αναδειχθεί μετά από ένα σπουδαίο ματς (71-65 τελικό σκορ) πρωταθλήτρια!

Τα  4  χρυσά  λένε όλη την αλήθεια ενώ ο  Μάκης   Θέος  έβαλε  πλάτη για την επιτυχία εισπράττοντας  μαζεμένα εύσημα.

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More