Nature

Μεγάλη κινητοποίηση από τους αγρότες στα Τρίκαλα

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγροτική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια στην πόλη των Τρικάλων… Δεκάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από τα χωριά της Π.Ε. Τρικάλων συντονισμένα και οργανωμένα, με παλμό και έντονο θόρυβο από τα κορναρίσματα διέσχισαν χθες το μεσημέρι κεντρικούς δρόμους της πόλης με τελικό προορισμό την αντιπεριφέρεια Τρικάλων. Εκεί συνάντησαν τους φοιτητικούς συλλόγους που νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πορεία με πανό, αλλά και αγρότες που έκαναν τη δική τους διαμαρτυρία ζητώντας άμεσες και ουσιαστικές λύσεις. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε προσυγκέντρωση των αγροτικών μηχανημάτων για το συντονισμό της κινητοποίησης , στην περιφερειακή οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων , στο Κολυμβητήριο Τρικάλων.
Ομιλίες
Έξω από το κτίριο της αντιπεριφέρειας Τρικάλων πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, ενώ επιδόθηκε ψήφισμα από τον εκπρόσωπο της επιτροπής κτηνοτρόφων και αγροτών κ. Παύλο Σπυρόπουλο, στην αντιπεριφερειαρχη κ. Χρύσα Ντιντή με τις διεκδικήσεις τους. Η κ. Ντιντή, τόσο αυτή όσο και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, όπως είπε, δηλώνουν αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου. Μάλιστα πρόσθεσε, καθώς η ίδια κατάγεται από αγροτική οικογένεια και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα, η νέα περιφερειακή αρχή θα προωθήσει τα αιτήματα προς κάθε κατεύθυνση, όπου απαιτείται προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις και μάλιστα άμεσα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων “Η Άνοξη” κ. Λάμπρος Τσέκας, μεταξύ άλλων τόνισε για τις μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί στην παραγωγή από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, την παγωνιά, τις αρρώστιες φυτών και ζώων, ζητάμε αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ειδικά σε όσους καταστράφηκαν τα χωράφια και να ζώα τους να δίνεται μέχρι να μπορέσουν να παράξουν ξανά. Επίσης πρόσθεσε, η αναπλήρωση εισοδήματος να αφορά όλες τις καλλιέργειες που έχουν πληγεί από κάθε αιτία, και να υπολογίζεται με βάση το πραγματικό κόστος παραγωγής, την πραγματική ζημιά και το αναμενόμενο εισόδημα που θα έβγαζαν οι πληγέντες, αντί με βάση την ασφαλιζόμενη αξία που προβλέπει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. Τη συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών εξέφρασαν και οι φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς όπως το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Τρικάλων, κά. Τέλος όπως τονίστηκε, την Τρίτη 6 Φλεβάρη, συμμετέχουμε στην πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού των μπλόκων ,όπως αποφασίστηκε σήμερα στην Agrotica , που θα γίνει στη Νίκαια της Λάρισας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More