Nature

Με προχειρότητα η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία

Με το Υπουργείο Παιδείας να έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εφαρμογή της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς από τη ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία στα Λύκεια της χώρας.

Ήδη, από χθες ξεκίνησε η συγκέντρωση των email, ώστε να καταχωρηθούν στο myschool και να αρχίσει η διαδικασία, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική εγκύκλιος που στάλθηκε από το Υπουργείο.

Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για προχειρότητα στο όλο στήσιμο, ενώ από χθες καταγράφηκαν τα πρώτα προβλήματα, αφού για κάποιες ώρες «έπεσε» η πλατφόρμα του myschool.

«Φαντάζεστε τι έχει να συμβεί όταν όλοι θα είναι μέσα στην πλατφόρμα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων κ. Νίκος Πασχάλης, ενώ γνωστοποίησε ότι η πλατφόρμα είναι στα αγγλικά, γεγονός που δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα, καθώς δε γνωρίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί αγγλικά.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΤ μετέφερε τον προβληματισμό των συναδέλφων του για την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία, αφού θεωρούν ότι έχει στηθεί με προχειρότητα.

«Πολλά παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, το σύστημα έχει «πέσει» τρεις φορές από τα ο πρωί και κανείς δε γνωρίζει τελικά πως θα γίνει η όλη αυτή διαδικασία» σημείωσε ο κ. Πασχάλης, χαρακτήρισε την όλη πρωτοβουλία πρόχειρη που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More