Nature

Μηδαμινή συμμετοχή παρά τις αλλαγές

Παρά τις αλλαγές και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο οι καθηγητές που παραβρέθηκαν στην γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Τρικάλων ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα.

Ωστόσο, λόγω της χαμηλής συμμετοχής δεν έγινε διευρυμένη συνεδρίαση, όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο δράσης που προτείνει η ΟΛΜΕ, καθώς επίσης και ο προγραμματισμός μιας εκδήλωσης στις 9 ή 10 Απριλίου με θέμα το Νέο Λύκειο.

Η Ομοσπονδία προτείνει την  πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας με την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Επίσης, και τη διοργάνωση τοπικών συλλαλητηρίων από τις κατά τόπους ΕΛΜΕ σε τόπο και χρόνο που αυτές θα ορίσουν αυτές.

«Επί της ουσίας το Νομοσχέδιο αυτό κόβει σε κομμάτια το Λύκειο, ενισχύοντας την φροντιστηριακή νοοτροπία, άρα και την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών,  δεδομένου ότι το απολυτήριο θα μετρά για την είσοδο στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα παιδιά θα κυνηγούν με μανία τους βαθμούς σε όλες τις τάξεις του Λυκείου» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων κ. Νίκος Πασχάλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More