Nature

Να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ μεγάλο

 

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στις 5 Δεκεμβρίου για να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο στο Κίνημα Αλλαγής απηύθυνε ο βουλευτής και υποψήφιος Ανδρέας Λοβέρδος, χθες το απόγευμα από τα Τρίκαλα.

Ο κ. Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, όπου παρουσίασε τα σχέδια του για την επόμενη ημέρα των εκλογών, αλλά και τη σημασία που έχει η εσωκομματική διαδικασία για το μέλλον της παράταξης.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιήσει μια μικρή περιοδεία στο ν. Τρικάλων, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Φαρκαδόνας, κ. Σπύρο Αγναντή, τον δήμαρχο Μετεώρων κ. Θοδωρή Αλέκο και τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Τον κ. Λοβέρδο συνόδευε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, φίλοι και υποστηρικτές του στα Τρίκαλα.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι η πόρτα του κόμματος δε θα είναι ανοικτή σε στελέχη του κόμματος που τώρα είναι,  είτε στη Νέα Δημοκρατία, είτε στον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν καταλάβει ή κατείχαν  υπουργικές ή βουλευτικές θέσεις.

«Δεν ισχύει το ίδιο για τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, Η τοπική αυτοδιοίκηση κυριαρχείται από συνδυασμούς με πολλές παρατάξεις» πρόσθεσε.

Και υπογράμμισε «σε ό,τι αφορά όμως τους ψηφοφόρους και τους πολίτες δεν απευθύνομαι στο 6% και στο 8% που μας δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Απευθύνομαι σε 11 εκ. Ελληνίδες και Έλληνες, απευθύνομαι στο εθνικό ακροατήριο. Αποφασίσαμε μαζί με τον Δημήτρη ( τον Νοέμβριο του 20’)  ότι το πρόσταγμα μας θα είναι ο υπερδιπλασιασμός των δυνάμεων του κόμματος. Πάμε για ένα πολύ μεγάλο κόμμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρει τί ψήφισε ο πολίτης το 2019, το 2015 στο δημοψήφισμα, το 2012 και τι έχει ψηφίσει.  Το προσκλητήριο μας είναι σε όλες και σε όλους και τους καλούμε να έρθουν στην κάλπη στις 5 Δεκεμβρίου».

«Κάνω κάλεσμα συμμετοχής σε όλες και όλους”

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι στόχος είναι να παραμείνουν οι ψηφοφόροι στην παράταξη και πρόσθεσε « για μένα οι αρχές δεν αλλάζουν ανάλογα με τα έτη. Είναι διαχρονικές. Η μαζική συμμετοχή είναι μια δημοκρατική αρχή και αξία. Εάν, έλθουν πάρα πολλοί πολίτες δε θα νοθεύσουν τίποτα. Αν έρθουν πάρα πολλοί πολίτες θα απομακρύνουν τους μηχανισμούς των κομμάτων. Αυτό φοβούνται κάποιοι. Το κόμμα μας ενώ δεν έχει οργάνωση, έχει μηχανισμούς. Τους καταγγέλλω. Το κόμμα μας πρέπει να αποκτήσει οργάνωση, διότι οι μηχανισμοί δεν φέρνουν λαό. Είναι αποκρουστικοί διότι είναι εσωτερικής καύσεως, δεν έχουν εξωστρέφεια. Εάν στις 5 Δεκεμβρίου έρθουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα κάνουν τις διαδικασίες μια γιορτή δημοκρατίας και θα εγγυηθούν οι πολίτες ότι το κόμμα μας ξανά γίνεται μεγάλο».

Και επανάλαβε:  «Κάνω κάλεσμα συμμετοχής σε όλες και όλους, δε με νοιάζει εάν ανήκαν σε άλλα κόμματα, τι έχουν ψηφίσει,  να έρθουν σε εμάς είτε ως μέλη, είτε ως φίλοι. Τους καλοδέχομαι, ακόμα και όταν μου λεν ότι πάνε να ψηφίσουν κάποιοι εναντίον σου, κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Λοβέρδος σχολίασε και τα ευρήματα της πρόσφατης δημοσκόπησης της Marc, λέγοντας ότι το 2019,  όσοι ψήφισαν Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνουν ότι θα έρθουν να ψηφίσουν κα εμάς είναι περίπου ίσοι.

«Λένε κάποιοι να έρθουν να ψηφίσουν, όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ. Άρα να μείνουμε 8%, τότε θα πρέπει να δεχόμαστε κάθε μέρα, το ερώτημα με ποιον θα πάς.  Είναι οπαδοί του μικρού ΚΙΝΑΛ αυτοί. Εγώ είμαι οπαδός και υπέρμαχος του μεγάλου ΠΑΣΟΚ και έχει μια διαφορά. Οι οπαδοί του μικρού ΚΙΝΑΛ «σκοτώνουν»  το ΠΑΣΟΚ» τόνισε με έμφαση.

Απαντώντας σε ερώτηση του «Π.Λ.» για την κρισιμότητα των εκλογών, σχετικά με το μέλλον της παράταξης και εάν το πρόσωπο που θα ηγηθεί το κόμμα την επόμενη ημέρα, θα σημάνει και την εξέλιξη του ο υποψήφιος πρόεδρος δήλωσε ότι «πιστεύω είναι εκλογές που ή θα μας απογειώσουν ή θα μας καταστρέψουν. Αν γίνουν επιλογές από τον πολίτη που δεν έχουν δυνατότητες, φοβάμαι πάρα πολύ ότι στις επερχόμενες εκλογές το κόμμα θα δυσκολευτεί. Αν η δική μας πρόταση επιλέγει  για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ θα μεσουρανήσει».

Στη συνέχεια, ο κ. Λοβέρδος πραγματοποίησε κεντρική ομιλία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, παρουσία φίλων και μελών του κόμματος, αλλά και υποστηρικτών του.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More