Nature

“Να ξεκινήσουν άμεσα οι εξετάσεις”

«Το ζητούμενο για εμάς είναι να ξεκινήσουν, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι εξετάσεις, διότι είμαστε σε ομηρία». Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Αυτοκίνητων &  Μοτοσυκλετών ν. Τρικάλων κ. Σεραφείμ Καρέλης, κληθείς να σχολιάσει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ως γνωστόν, από τις 13 Σεπτεμβρίου του 2018 έως και σήμερα οι εξεταστές έχουν κηρύξει αποχή από τα καθήκοντα τους, με αποτέλεσμα να μην διενεργούνται οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Αυτό έχει προκαλέσει μια σειρά από σοβαρά ζητήματα στον κλάδο, ενώ  περισσότερο από 1.000 Τρικαλινοί βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, προκειμένου να λάβουν το δίπλωμα τους.

Χθες, λοιπόν κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών για τις εξετάσεις που αφορούν στη χορήγηση αδειών οδήγησης.  Οι κυριότερες αλλαγές αφορούν στον τρόπο εξέτασης, ενώ εισάγεται νέο σύστημα για διπλώματα οδήγησης σε 17χρονους με συνοδό αλλά υπό προϋποθέσεις μεταξύ των οποίων και αυξημένο ασφάλιστρο και ο συνοδός να μην έχει κανένα πόντο ποινής λόγω παράβασης τον τελευταίο χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More