Nature

Ξανά στους δρόμους οι φοιτητές

 

Με κυριότερο αίτημα την απόσυρση του αθλητικού νομοσχεδίου που προωθεί η Κυβέρνηση, οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ βγήκαν σήμερα, χθες το μεσημέρι για ακόμα μια φορά στους δρόμους.

Αρχικά, έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με τους φοιτητές να δηλώνουν την αντίθεση τους, στις διατάξεις του νομοσχέδιου, υπογραμμίζοντας ότι εξισώνει το πτυχίο τους με αυτά  των ιδιωτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Οι φοιτητές έκαναν λόγο για «αντιεπιστημονικές, επικίνδυνες για την δημόσια υγεία, άδικες και καταχρηστικές κρίνουμε τις προτεινόμενες διατάξεις στο ευρισκόμενο στην δημόσια διαβούλευση 5ου αθλητικό νομοσχέδιο του υφυπουργού αθλητισμού, Λ. Αυγενάκη. Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο που απαξιώνει το πτυχίο μας και την επιστημονική μας κατάρτιση . Όπως αναφέρει και ο ΠΣΕΑΑ κατακρίνουμε τον ορισμό ενός εκπαιδευτή για όλους τους αθλούμενους και για όλα τα αθλήματα, με μόνη προϋπόθεση την πιστοποίηση ιδιωτικών πτυχίων. Ακόμη, όσον αφορά τον αθλητικό εθελοντισμό είμαστε κάθετοι στο να περιοριστεί στην παροχή υπηρεσιών (υλοποίηση αθλητικών διοργανώσεων) και να απαγορευτεί ρητά ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η εποπτεία προγραμμάτων σωματικής άσκησης».

Και πρόσθεσαν ότι «σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι υποχρεωτική η εισαγωγή συλλόγων στις δραστηριότητες αυτές, εμπορευματοποιώντας κάθε είδους δημόσιας άθλησης πλήττοντας όλους τους συμπολίτες μας. Επίσης, η κατάργηση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Άσκηση για όλους» οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους μας, και στερεί το δικαίωμα για δωρεάν άθλησης σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες. Η υγεία και η ασφάλεια του αθλούμενου πολίτη δεν μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ενός ταχύρρυθμα εκπαιδευμένου τεχνίτη που αντιγράφει ασκησιολόγια. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης θα πρέπει να εκτελείται αποκλειστικά από πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ/ΣΕΦΑΑ».

Ωστόσο, δεν παρέλειψαν να σταθούν και σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν την Σχολή τους, σε τοπικό επίπεδο.

«Δεν  έχουμε σταματήσει να τα διεκδικούμε σε κάθε μας κινητοποίηση. Επιγραμματικά ζητάμε την αύξηση δρομολογίων και δωρεάν μετακίνηση για τους φοιτητές, την ανέγερση εστιών με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, τη βελτίωση υποδομών, δωρεάν σίτιση για όλους και ουσιαστικά μέτρα προστασίας».

Στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More