Nature

Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης

Λίγο ακόμα υπομονή θα πρέπει να κάνουν, κάτοικοι και καταστηματάρχες στην οδό Γαριβάλδη έως ότου, ο δρόμος γίνει προσβάσιμος και λειτουργικός.

Ήδη, η ΔΕΥΑΤ ολοκλήρωσε τα έργα και την σκυτάλη θα πάρουν από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν ασφαλτόστρωση του δρόμου, την κατασκευή διαβάσεων πεζών, καθώς και διαβάσεις πεζών στις οδούς Βύρωνος και Απόλλωνος (στη συμβολή τους με την οδό Γαριβάλδη).

Η ανάπλαση της οδού Γαριβάλδη είναι αντικείμενο δύο συμβάσεων που είχαν υπογραφεί τον 30 Σεπτεμβρίου 2021 και περιλαμβάνει την νέα» οδός Καρδίτσης, δύο κυκλικούς κόμβους στην περιοχή του σταθμού και έργα για πεζούς και ποδηλάτες (σ.σ. Καποδιστρίου και Γαριβάλδη).

Πρόκειται για τα έργα  «Περιβαλλοντική & αισθητική αναβάθμιση νότιας εισόδου πόλης» (Υποέργο 1: Περιβαλλοντική & αισθητική αναβάθμιση νότιας εισόδου πόλης) με προϋπολογισμό 1.295.719€ και την Επέκταση, αναβάθμιση πεζοδρομίων & δημιουργία κυκλικών κόμβων» (Υποέργο 1: Επέκταση, αναβάθμιση πεζοδρομίων & δημιουργία κυκλικών κόμβων) με προϋπολογισμό 1.238.508,97 €

Τα δύο αυτά έργα έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Θεσσαλίας και έχουν  ως στόχο να δώσουν νέα μορφή και χρήση στη νότια και τη νοτιοδυτική εισόδους των Τρικάλων. Ταυτοχρόνως, βελτιώνουν την κίνηση σε δύο κεντρικούς δρόμους της πόλης, ειδικά για πεζούς και ποδηλάτες.

Σημειώνεται ότι στην οδό Καρδίτσης προβλέπονται παρεμβάσεις για οχήματα, πεζούς, ποδηλάτες, κατοίκους, επιχειρηματίες.

Σε μια έκταση 26 οικοδομικών τετραγώνων, από το ύψος του Νοσοκομείου μέχρι σχεδόν το ύψος του εργοστασίου γάλακτος, θα διαμορφωθούν  τα πεζοδρόμια, θα κατασκευαστούν  θέσεις ανάπαυσης σε επιλεγμένα σημεία με παγκάκια, καλαθάκια αχρήστων, προστατευτικά για τα δέντρα, ανισόπεδες διαβάσεις για πεζούς, ΑμεΑ και ποδηλάτες, ποδηλατόδρομος πλάτους 1,50μ, μονής κατεύθυνσης, εντός του πεζοδρομίου,  ζώνη πρασίνου μεταξύ του ποδηλατοδρόμου και του πεζοδρομίου, θα διατηρηθεί το πλάτος των 10 μ. του δρόμου κ.οκ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More