Nature

Οι Αστυνομικοί γιόρτασαν τον Άγιο Αρτέμιο

Με την δέουσα λαμπρότητα ετελέσθη χθες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων η επίσημη Δοξολογία μετ’ αρτοκλασίας επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, Προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος έχοντας παρά τω πλευρώ του τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Κανίνα και τους Πρωτοπρεσβυτέρους πατέρες Λάμπρο Κολώνα (Προϊστάμενο του Μ.Ι.Ν.), Απόστολο Ζούζουλα και Ευάγγελο Καραμίντζιο. Στο ιερό αναλόγιο ο διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής Χαράλαμπος Αργυρόπουλος και ο Γεώργιος Μανίκας.
Παρέστη σύσσωμη η ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., με επικεφαλής τον Διευθυντή της Α.Δ.Τ. Δημήτριο Μήτραινα αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και αστυφύλακες (άνδρες & γυναίκες). Δίπλα τους, οι επιχώριες πολιτικές, αυτοδιοικητικές και στρατιωτικές αρχές (Σ.Μ.Υ. και Π.Σ.), απόστρατοι του Σώματος και απλοί πολίτες.
Την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, για τον εορτασμό της «Ημέρας Ελληνικής Αστυνομίας» και της Μνήμης του Προστάτου του Σώματος Αγίου Αρτεμίου, ανέγνωσε ο Υπασπιστής της Α.Δ. Αχιλλέας Αργυρόπουλος, Αστυνόμος Β’.
Να σημειώσουμε ότι παραμονή της εορτής τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός στο παρακκλήσι που υπάρχει του Αγίου Αρτεμίου στο χώρο της Αστυνομίας των Τρικάλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More