Nature

Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις

 

Χωρίς προβλήματα διεξήχθησαν χθες οι  δοκιμασίες (τεστ) δεξιοτήτων για όσους μαθητές υπέβαλαν αίτηση για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία.

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα μαθήματα της ελληνικής γλώσσας και των μαθηματικών. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εξετάσεις αφορούν σε στοιχεία των μαθημάτων τα οποία ήδη έχουν επεξεργασθεί και γνωρίζουν από τη φοίτησή τους στο σχολείο.

Οι υποψήφιοι για τα Πρότυπα Σχολεία ήταν  9.392 και  και οι θέσεις 1.696, εισάγονται δηλαδή 2 στους 11 υποψηφίους.

Υπενθυμίζεται, ότι την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, διεξήχθη η δημόσια κλήρωση για την εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία και η απόδοση του τυχαίου Αριθμού Προτεραιότητας σε περίπτωση ισοβαθμίας στα Πρότυπα Σχολεία.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, συνολικά 20.018 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 4.442 θέσεις στα Πρότυπα και τα Πειραματικά Σχολεία (συμπεριλαμβανομένων και των Εκκλησιαστικών Σχολείων).

Το δίκτυο των σχολείων που θα λειτουργήσουν την ερχόμενη χρονιά απαριθμεί 120 σχολικές μονάδες, εκ των οποίων οι 83 είναι Πειραματικά και οι 37 Πρότυπα Σχολεία.

Τα αποτελέσματα εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν στα μέσα της μεθεπόμενης εβδομάδας και πριν τις 15 Μαίου.

Σε σχέση με πέρσι -που εκδόθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα-για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα απαιτηθούν μερικές ημέρες παραπάνω , λόγω των διπλών δηλώσεων και το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος συμμετέχουν στις εξετάσεις και τα νεοθεσμοθετημένα  Πρόυπα Εκκησιιαστικλά Σχολεία.

Για πρώτη φορά θα ειδοποιηθούν με SMS στο κινητό που είχαν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης για τη βαθμολογία των υποψηφίων και τη σειρά κατάταξης στο σχολείο επιλογής τους.

Από την πλατφόρμα των αιτήσεων https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/aitese-eisa… με χρήση των κωδικών taxisnet.

Από την ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) https://depps.minedu.gov.gr/.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More