Nature

Ο καύσωνας χτύπησε και το τριφύλλι

Το φετινό καλοκαίρι ήταν πραγματικά ξεχωριστό όσο αφορά τις θερμοκρασίες. Ο καύσωνας συνεχόμενος και επί της ουσίας στην περιοχή των Τρικάλων δεν είχαμε σταγόνα βροχής!

Αυτό όπως ήταν φυσιολογικό έπαιξε το ρόλο του και στις αγροτικές καλλιέργειες.

Ιδιαίτερα αγρότες των Τρικάλων που καλλιέργησαν φέτος τριφύλλι μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο» έκαναν γνωστά τα προβλήματα που έφερε ο καύσωνας στην καλλιέργεια.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν ενώ υπάρχει ζήτηση από τους κτηνοτρόφους για τριφύλλι ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος. Έτσι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει η αναμενόμενη συγκομιδή σε κιλά. Η μείωση της παραγωγής ήταν ένα σημαντικό πλήγμα για τον οικονομικό προϋπολογισμό των αγροτών.

Πάντως αγρότες από τον Δήμο Πύλης μας τόνισαν ότι η ποιότητα παραμένει πολύ καλή και αυτό είναι κάτι που δίνει μια νότα αισιοδοξίας. Άλλωστε τα νερά που έπρεπε να δοθούν δόθηκαν και πλέον ετοιμάζονται για να κάνουν το «τελικό ταμείο».

Όσο αφορά τώρα το θέμα της τιμής, εδώ τα πράγματα είναι μάλλον αισιόδοξα. Από 23 λεπτά το κιλό και πάνω είναι η τιμή, όχι μόνο στα Τρίκαλα, αλλά και γενικότερα στην χώρα.

Το σίγουρο είναι ότι μια ακόμη δυναμική καλλιέργεια για τον κάμπο των Τρικάλων δοκιμάζεται, αν και το μήνυμα που στέλνουν οι αγρότες της περιοχής είναι ότι η προσπάθεια γίνεται και ελπίζουν ότι με ουσιαστικές κινήσεις θα μπορέσουν να ισορροπήσουν τα πράγματα. Και πάντα με το φόβο του καιρού, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέψει τον σχεδιασμό που γίνεται σε κάποια καλλιέργεια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More