Nature

Πάει προς ολοκλήρωση

Εκκινούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση και του νότιου τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65) από τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Η σχετική έγκριση δόθηκε χθες από την Βουλή και πλέον το κομμάτι αυτό του ζωτικής σημασίας σύγχρονου δρόμου εισέρχεται στο τελικό στάδιο, αυτό της κατασκευής.
Το τμήμα αυτό αφορά την σύνδεση του Ε-65 με την ΠΑΘΕ στην Λαμία, με σημείο εκκίνησης την Ξυνειάδα. Όσον αφορά το βόρειο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, μάλλον μέχρι το Πάσχα (τέλη Απριλίου) θα έχει ληφθεί η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και θα μπει και αυτό σε τροχιά υλοποίησης.
Η ολοκλήρωση του συνόλου του Ε65, ο οποίος θα εκτείνεται σε μήκος 175 χιλιομέτρων θα συμβάλλει στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Κεντρικής Ελλάδος και θα αναβαθμίσει την σύνδεση της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα την προσπελασιμότητα προς την Αλβανία και την Π.Γ.Δ.Μ., δίδοντας έτσι την δυνατότητα ενίσχυσης της περιφερειακής ανάπτυξης, του τουρισμού και της εμπορευματικής διακίνησης σε μια περιοχή με ιδιαίτερες δυνατότητες περαιτέρω οικονομικής ανάπτυξης, συμβάλλοντας παράλληλα στην μείωση του ποσοστού ανεργίας και στην αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος. Το ταξίδι από Λαμία έως και Εγνατία Οδό, θα διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά, ενώ σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί όπως τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, τα Άγραφα, το Μέτσοβο, το Καρπενήσι θα είναι προσβάσιμοι, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Η διαδρομή Τρίκαλα – Αθήνα θα αποκτήσει διάρκεια περίπου 3 ωρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More