Nature

Πίνουν πάλι νερό στην Φαρκαδόνα

Ανακούφιση για κατοίκους του Δήμου Φαρκαδόνας όσο αφορά την ποιότητα του νερού της περιοχής. Πέρασαν αρκετές μέρες με πρόβλημα τόσο στην δυνατότητα να πιουν το νερό, αλλά και να το χρησιμοποιήσουν στο μαγείρεμα, αλλά φαίνεται πως τα νέα που φτάνουν είναι θετικά. Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί, όταν τέλος στην ανησυχία και στην αβεβαιότητα έβαλε η ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας αναφορικά με την ποιότητα του νερού και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες με τις υψηλές τιμές κολοβακτηριδίων στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες Φαρκαδόνας, Οιχαλίας, Κρήνης, Ζάρκου και Πετρωτού.

Σύμφωνα με ενημέρωση που δέχθηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης οι Πρόεδροι των 5 δημοτικών διαμερισμάτων από τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΦ κ. Θανάση Ζώτο, οι μετρήσεις των κολοβακτηριδίων μετά την χλωρίωση που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο, έδειξαν φυσιολογικές τιμές και το νερό είναι ξανά πόσιμο και κατάλληλο για όλες της χρήσεις.

Από εκεί και πέρα είναι σαφές ότι οι κάτοικοι των χωριών έχουν ακόμη τον προβληματισμό τους, αλλά στις περιπτώσεις αυτές το πιο σωστό και σοφό είναι κάποιος να ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών. Ενώ το σίγουρο είναι ότι τόσο ο Δήμος Φαρκαδόνας όσο και η ΔΕΥΑΦ θα παρακολουθούν από κοντά με μετρήσεις την ποιότητα του νερού, ώστε να φύγει η κάθε απορία και αγωνία των κατοίκων της περιοχής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More