Nature

Περίπατος στα θρησκευτικά μνημεία των Τρικάλων

Μια άκρως ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία έχει αναλάβει εδώ και καιρό ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Τρικάλων. Την πραγματοποίηση ξεναγήσεων και επισκέψεων σε μνημεία της πόλης με στόχο να ανακαλύψουν οι Τρικαλινοί τον τόπο τους.

Προχθές, το πρωί σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων πραγματοποίησαν μια όμορφη ξενάγηση στα θρησκευτικά μνημεία της πόλης που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στην περιοχή.

Αρχαιολόγοι της Εφορείας και μέλη του Συνδέσμου μίλησαν για το πως η αρχαία ελληνική θρησκεία, ο χριστιανισμός, η ισραηλιτική και μουσουλμανική πίστη είναι συνυφασμένες με την ανάπτυξη και την ιστορία της πόλης των Τρικάλων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Τρικάλων κ. Κώστας Μιχαλάκης είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε εδώ και καιρό, με απώτερο στόχο να ανακαλύψουν οι Τρικαλινοί την πόλη τους.

«Είναι πολύ καλό ενήλικες και μαθητές να κάνουν τέτοιες βόλτες, ώστε να μάθουν την ιστορία του τόπου μας και να δουν με ένα άλλο μάτι την πόλη» ανέφερε ο κ. Μιχαλάκης.

Παράλληλα, τόνισε ότι σχεδιάζονται και άλλες παρόμοιες δράσεις, ωστόσο η διοργάνωση τους θα εξαρτηθεί από τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν.

Η ξενάγηση ξεκίνησε το Ασκληπιείο με τον πρόεδρο τον κ. Μιχαλάκη να αναλαμβάνει χρέη ξεναγού και να παρουσιάζει στους συμμετέχοντες  την  Αρχαία Τρίκκη.

Ο περίπατος συνεχίστηκε με την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στο Βαρούσι, όπου εκτός από τον Κώστα Μιχαλάκη μίλησε και η Εύη Ντάφη Αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Τρικάλων, ενώ η ξενάγηση συνεχίστηκε στην εβραϊκή συναγωγή και το Κουρσούμ Τζαμί.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More