Nature

Περιμένουν τις εξελίξεις

Σε αναμονή των εξελίξεων για το θέμα παροχής φυσικού αερίου στην περιοχή αρμοδιότητάς του βρίσκονται στον Δήμο Πύλης.
Σημειώνεται πως ο σχεδιασμός είναι να παρέχεται το συγκεκριμένο καύσιμο και στον Δήμο Μουζακίου και για τον σκοπό αυτό έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις μεταξύ των δύο αυτοδιοικητικών φορέων και της εταιρείας παροχής φυσικού αερίου.
Βούληση του Δήμου Πύλης, που ανέλαβε την σχετική πρωτοβουλία, είναι να δημιουργηθεί δίκτυο παροχής φυσικού αερίου στην Πύλη και στο Παλαιομονάστηρο, καθώς και στις επιχειρήσεις που εδράζονται επί της οδού Τρικάλων – Πύλης, με απώτερο στόχο σε επόμενη φάση να επεκταθεί το δίκτυο στον Δήμο.
Επίσης, με την έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή, ο Δήμος θα συνδέσει με το δίκτυο τα κτίριά του (Δημαρχείο, Δημοτικά Καταστήματα, κλπ), αλλά και τα σχολεία.
Σκοπός των δύο Δήμων είναι αφενός να εξοικονομηθούν πόροι τόσο για τους Δήμους, όσο και για τους δημότες, διότι το φυσικό αέριο προσφέρει μικρότερο κόστος θέρμανσης σε σχέση με το πετρέλαιο αφενός και αφετέρου να προστατευθεί το περιβάλλον, μέσω της εκπομπής λιγότερων ρύπων και κυρίως «αερίων του θερμοκηπίου», που επιτυγχάνεται με την καύση του συγκεκριμένου καυσίμου.
Όσον αφορά την μεταφορά του φυσικού αερίου στην περιοχή της Πύλης και του Μουζακίου, στον σχεδιασμό είναι να πραγματοποιείται με βυτιοφόρα και στην συνέχεια το καύσιμο να διοχετεύεται στο δίκτυο από δεξαμενή στην περιοχή, όπως στην Καλαμπάκα, ωστόσο, οι λεπτομέρειες και τα τεχνικά στοιχεία αφορούν την ΕΔΑ και τους μηχανικούς της. Πάντως, πολλοί κάτοικοι της περιοχής επιθυμούν να έχουν φυσικό αέριο στα σπίτια τους, λόγω της οικονομίας που προσφέρει, τόσο στην θέρμανση, όσο και στο ζεστό νερό, αλλά και στο μαγείρεμα, εφόσον χρησιμοποιείται η κατάλληλη συσκευή.
Όσον αφορά την έναρξη των εργασιών, σε παλαιότερη σύσκεψη είχε αναφερθεί πως αυτό θα γινόταν στο τρέχον έτος, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακριβής χρόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More