Nature

Ποδηλατοδρόμος επικίνδυνος για ποδηλάτες!

Πολλά έχουν γραφτεί για τον ποδηλατόδρομο και πολλά θα γραφτούν ακόμα, έως ότου αλλάξει η νοοτροπία των οδηγών των αυτοκίνητων και έως ότου μπει σε τροχιά υλοποίησης η κατασκευή νέων ποδηλατοδρόμων από το δήμο Τρικκαίων που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των ποδηλάτων.

Χθες το μεσημέρι για παράδειγμα, οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου αποφάσισε να σταθμεύσει πάνω στο ποδηλατόδρομο- επί της οδού Καποδιστρίου, αδιαφορώντας για το εάν επιτρέπεται και κυρίως για το εάν θα δημιουργήσει πρόβλημα, στον οποιονδήποτε ποδηλάτη θα διέσχιζε το σημείο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τύχη χθες δεν προκλήθηκε κάποιο ατύχημα. Και αυτό διότι, εκείνη την ώρα ποδηλάτης προσπάθησε να διασχίσει τον ποδηλατόδρομο -με εμπόδιο το παρανόμως σταθμευμένο όχημα – όταν ο οδηγός άνοιξε την πόρτα, χωρίς να ελέγξει, με αποτέλεσμα ο ποδηλάτης να βρεθεί στο δρόμο, την στιγμή που διέρχονταν αυτοκίνητα.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, αφού οι παραβιάσεις είναι καθημερινές.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More