Nature

Πολλά τα κρούσματα στην σχολική κοινότητα

Μεγάλος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων του covid- 19 που καταγράφηκαν στα Τρίκαλα, στη σχολική κοινότητα από την αρχή του διδακτικού έτους έως και σήμερα.

Η μετάλλαξη «Δ» και η «Ο» φαίνεται ότι επικράτησαν για τα καλά στην σχολική κοινότητα με πολλά παιδιά να είναι θετικά, όπως και εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων 1.730 μαθητές βρέθηκαν θετικοί από την αρχή του νέου διδακτικού έτους και 180 εκπαιδευτικοί, ενώ το τελευταίο δίμηνο καταγράφηκαν 1.295 κρούσματα στους μαθητές και 152 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί νόσησαν.

Σχετικά, με την κατάσταση που επικρατεί στα Γυμνάσια και στα Λύκεια των Τρικάλων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, 1.978 μαθητές καταγράφηκαν θετικοί στον κορωνοϊό από την αρχή του σχολικού έτους και 187 εκπαιδευτικοί.

Τώρα, τον Ιανουάριο καταγράφηκαν 779 κρούσματα σε μαθητές και 91 σε εκπαιδευτικούς και στον Φεβρουάριο 558 κρούσματα σε παιδιά και 44 σε καθηγητές.

Να υπενθυμιστεί ότι η λειτουργία τμήματος της σχολικής μονάδας αναστέλλεται μόνο όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) συν ένα (1) του συνόλου των μαθητών/τριών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα της σχολικής μονάδας.

Όπως είναι γνωστό, ο  προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Οι δηλώσεις σελφ τεστ μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες συνεχίζουν να υποβάλλονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν το σελφ τεστ, στο  https://edupass.gov.gr. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ – όλα με δική τους επιβάρυνση – την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων.

Οι νοσήσαντες εκπαιδευτικοί  με πιστοποιητικό νόσησης εν ισχύ εντάσσονται στην  κατηγορία των  “εμβολιασμένων” .

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More