Nature

Προβληματισμός για τον χειμώνα και τους εσωτερικούς χώρους

Προβληματισμένοι είναι οι καταστηματάρχες στο χώρο της εστίασης για τον χειμώνα που έρχεται και τις επιπτώσεις που θα έχει στον τζίρο τους, η εφαρμογή  των μέτρων για τους εσωτερικούς χώρους.

Ως γνωστόν, από τις 13 /9 οι κλειστοί χώροι σε εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης λειτουργούν με περιορισμούς για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει το προηγούμενο εξάμηνο.

Τα καταστήματα εστίασης στους εξωτερικούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί που υπήρχαν, όπως αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων και 10 άτομα ανά τραπέζι. Στους εσωτερικούς χώρους μπαίνουν  μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, δείχνοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και τα παιδιά έως 12 ετών με self test. Οι χώροι λειτουργούν με μέγιστη πληρότητα το 85% της ωφέλιμης επιφάνειας ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Σε όλους τους χώρους κατά την αναμονή των πελατών είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας ενώ επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες.

Όπως αναφέρουν, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ορατό, το πρόβλημα, αφού ο καιρός είναι καλός και όλοι απολαμβάνουν τον καφέ τους ή το φαγητό τους σε εξωτερικό χώρο.  Όμως, τι θα γίνει μόλις χειμωνιάσει και η όλη κατάσταση θα εξελίσσεται σε σπαζοκεφαλιά για όλους;

«Δύο μέρες που έπεσε η θερμοκρασία η κίνηση ήταν μειωμένη, διότι πολλοί ήταν σε παρέα με εμβολιασμένους ή μη και δεν μπήκαν μέσα στους εσωτερικούς χώρους» ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων – Fast Food Τρικάλων κ. Νικόλας Παπαευθυμίου.

Ενώ, εξήγησε ότι  ο κ. Παπαευθυμίου δεν είναι μόνο αυτό το ζήτημα, ζήτημα είναι και για τις οικογένειες που πρέπει τα παιδιά έως 12 ετών να μπαίνουν με την επίδειξη του self test.

«Μόλις χειμωνιάσει τι θα γίνει; Θα μπαίνει μια οικογένεια σε όλη αυτή  την διαδικασία ή θα κάθεται στο σπίτι, βγαίνοντας όταν θα επιτρέπει ο καιρός;» τόνισε, μεταφέροντας τον προβληματισμό του κλάδου για τις επιπτώσεις που θα έχουν τα περιοριστικά μέτρα.

Σε ό,τι αφορά στις ανατιμήσεις των προϊόντων στην εστίαση και στις αυξήσεις που αναμένεται να υπάρξουν, ο κ. Παπαευθυμίου σημείωσε ότι στο κομμάτι των εκδηλώσεων, οι όποιες αλλαγές αναμένεται να γίνουν ορατές από τη νέα χρονιά/

«Δε μπορούμε να αλλάξουμε τις τιμές για γάμους ή βαφτίσεις, αφού οι ενδιαφερόμενοι έκλεισαν τους  χώρους με άλλες τιμές και άλλα πακέτα. Αυξήσεις θα υπάρξουν από τη νέα χρόνια κα θα δούμε που θα κινηθούν» πρόσθεσε.

Σχετικά με τις τιμές στα fast food και τις αυξήσεις σε γύρο και σουβλάκι,  πρόεδρος του τοπικού σωματείου γνωστοποίησε ότι δεν υπήρξε επίσημη απόφαση και ο κάθε καταστηματάρχης θα κρίνει, τι θα πράξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More