Nature

Σημαντική η προαγωγή της ψυχικής υγείας

Οι αγχώδεις διαταραχές, οι συναισθηματικές διαταραχές και τα προβλήματα σχέσεων είναι οι συχνότερες ψυχικές διαταραχές που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες.

Πρόσφατα, γιορτάσθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10/10) με στόχο την στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα ψυχικά νοσήματα, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση των ψυχικών διαταραχών. Ο αριθμός των πασχόντων από καταθλιπτική διαταραχή φαίνεται να ξεπερνά τα 154 εκατομμύρια παγκοσμίως, ενώ θεωρείται ότι η κατάθλιψη το 2020 θα αποτελεί την δεύτερη αιτία θανάτου.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, οι υπεύθυνοι της Κινητικής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Τρικάλων δίνουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για την σημασία που έχει η προαγωγής της ψυχικής υγείας.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More