Nature

Σπεύδουν να ζεσταθούν οι Τρικαλινοί

 

Να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης σπεύδουν οι Τρικαλινοί, το τελευταίο διάστημα, με αφορμή το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει το ν. Τρικάλων από αύριο.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι το δριμύ ψύχος και  οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στην πόλη των Τρικάλων, ενώ αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας για τις επόμενες -τουλάχιστον – 5 ημέρες.

«Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αυξημένη ζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ είχαμε καταγράψει μια πτώση» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Τρικάλων κ. Αργύρης Παπαθανασίου.

Αυτή τη στιγμή, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται σε 1,20 λεπτά το λίτρο με αυξητικές τάσεις, λόγω της τιμής του brent και κανείς δε ξέρει που θα «φρενάρει».

Παρόλα αυτά, όπως εξήγησε ο κ. Παπαθανασίου οι Τρικαλινοί θα προμηθευτούν το πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν, ενώ ανάλογα με την οικονομική ευχέρεια του καθενός, θα γεμίσουν και τον λέβητα.

Ο πρόεδρος των Τρικαλινών βενζινοπωλών τόνισε παράλληλα ότι το τελευταίο διάστημα πολλοί είναι οι καταναλωτές που επιστρέφουν στο πετρέλαιο, εξαιτίας και της ανόδου που καταγράφει η τιμή του φυσικού αερίου.

«Αυτή τη στιγμή, το πετρέλαιο θέρμανσης είναι φθηνότερο, σε σχέση με το φυσικό αέριο και οι καταναλωτές το προτιμούν»

Μείωση του ΕΦΚ

Η αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, σε σχέση με πέρυσι αποτελεί την σοβαρότερη αιτία που οι καταναλωτές κλήθηκαν φέτος να επιβαρυνθούν κατά πολύ , για την αγορά  πετρελαίου θέρμανσης.

Μπροστά στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί  η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος  επανέρχεται στο πάγιο αίτημα του κλάδου  της μείωσης του ΕΦΚ και η επαναφορά του στα επίπεδα προ του 2011  (21 ευρώ/1.000 λ.).

«Έπρεπε να μειωθεί χθες, όχι αύριο που τα πράγματα θα είναι χειρότερα» ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου, λέγοντας ότι το πετρέλαιο θέρμανσης δεν είναι είδος πολυτελείας, αλλά ζήτημα επιβίωσης για πολλά νοικοκυριά.

Και πρόσθεσε: «Αναμένουμε άμεσα τη σχετική τροποποίηση του νόμου ώστε τον φετινό χειμώνα τα σπίτια να είναι ζεστά και το περιβάλλον καθαρό».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More