Nature

Τρίκαλα: Mειωμένη κατά 15% η παραγωγή βαμβακιού το 2021

Μία μείωση περίπου 15% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατέγραψε στην περιοχή των Τρικάλων, η παραγωγή βαμβακιού, λόγω των καλοκαιρινών καυσώνων και μία ακόμη αργότερα στις όψιμες καλλιέργειες λόγω καραμελοποίησης.

Μάλιστα, στις 20 Ιουνίου σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση που προκάλεσε σοβαρές ζημιές, έως και ολοσχερή καταστροφή, σε φυτείες στην ΠΕ Τρικάλων, σε αρκετές περιοχές και σε μεγάλη έκταση του νομού.

Αυτό αναφέρει η έκθεση αξιολόγησης των προγραμμάτων γεωργικών προειδοποιήσεων που εκπόνησε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου.

Σύμφωνα με την έκθεση, η φετινή περίοδος της βαμβακοκαλλιέργειας στις περισσότερες περιοχές ξεκίνησε κανονικά, καθότι οι ευνοϊκές εδαφοκλματικές συνθήκες που επικράτησαν από το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου και μετά, επέτρεψαν πρώιμη και επιτυχημένη σπορά, φυσιολογικό φύτρωμα, καθώς και ομαλή πρώτη ανάπτυξη των βαμβακόφυτων.

Τελικά, επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά το πάγιο αίτημα των αγροτών για στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More