Nature

Στήριξη του ΕΣΥ και λήψη μέτρων

 

Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και η λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των εργαζομένων θα βρεθούν το επόμενο διάστημα, στο επίκεντρο του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ αύριο Δευτέρα 8 Νοέμβριου θα πραγματοποιήσει μια σειρά από περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους υγείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 9 το πρωί με επικεφαλής το μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ κ. Γιώργο Καΐκη θα γίνει περιοδεία σε υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων, στις στις 10 το πρωί θα γίνει περιοδεία στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και στις 11 πμ σε υπηρεσίες του δήμου Μετεώρων με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κανταρτζή, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Επίσης, στις  12 το μεσημέρι σε σχολικές μονάδες των Τρικάλων με τις Γεωργία Καπέτη και Άννα Κουτελίδα, μέλη του ΤΓ Τρικάλων, ενώ στις ς 6.30 μμ στην Πηγή θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στο καφενείο «Τέγου» με ομιλήτρια τη Βάσω Μπακάση, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας και θέμα: «Μπορεί να αντιμετωπιστεί η πανδημία με τα μέτρα της κυβέρνησης και τους σχεδιασμούς της για το “νέο ΕΣΥ”;  Η κριτική του ΚΚΕ στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και η πρόταση του Κόμματος για το Σύστημα Υγείας».

Όπως σημειώνουν «στόχος της μεγάλης εξόρμησης είναι να μεταφερθεί πλατιά το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης και κοινής δράσης με το ΚΚΕ στους υγειονομικούς, στους εργαζόμενους και στις λαϊκές οικογένειες, ως απάντηση – εκτός των άλλων – στους νέους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς στον τομέα της Υγείας».

Σύμφωνα με τα μέλη του ΚΚΕ «το μέτωπο της Υγείας είναι βασικό ζήτημα της πάλης του λαού στο οποίο το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή. Ζήτημα που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία την ώρα που αναζωπυρώνεται η πανδημία, με το 4ο κύμα της να αναμένεται πιο σφοδρό και με την κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο να αποποιείται τις εγκληματικές τις ευθύνες, αλλά να ετοιμάζει και νέο χτύπημα στις παροχές Υγείας. Οι δυνάμεις του κόμματος θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν στη διεκδίκηση όλων των μέτρων που πρέπει να παρθούν άμεσα για να μην χαθούν άλλες ζωές από την πανδημία, διαδίδοντας ταυτόχρονα παντού το σύνθημα «Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» και καλώντας σε κοινή πάλη όλο τον λαό».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More