Nature

«Στη δεύτερη κάλπη της Κυριακής εμείς πάμε στο λευκό ή άκυρο»

Στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος του πρώτου γύρου των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών προχώρησε το Πολιτικό Γραφείου του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για θετικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι  η Λαϊκή Συσπείρωση καταγράφει άνοδο και στις 13 Περιφέρειες, με συνολικό ποσοστό 10,03% δηλαδή αύξηση 3,2% σε σχέση με το 2019 (6,86%).

Για το ΚΚΕ αυτό σημαίνει ότι «σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών-λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Αυτή η τάση εκφράστηκε και στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 13 Περιφέρειες και στους 262 δήμους, με περισσότερους από 20.000 υποψήφιους».

Ειδικότερα, το συνολικό ποσοστό έφτασε το 10,03%. Δηλαδή, υπήρξε αύξηση 3,14% σε σχέση με το 2019 που το ποσοστό ήταν 6,86%. Σε απόλυτους αριθμούς η «Λαϊκή Συσπείρωση», κατέγραψε άνοδο 110.000 ψήφων. Αν πάρουμε ως μέτρο σύγκρισης τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιούνη, η άνοδος είναι 80.000 ψήφοι περίπου και σε ποσοστό 2,31%. Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κατέγραψε ποσοστό από  12,8% από 7%.

Παράλληλα, το Πολιτικό Γραφείου του ΚΚΕ σημειώνει  ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά για τον λαό σε όλα τα επίπεδα. Γι’ αυτό το λόγο τα “κυβερνητικά χαμόγελα” για το εκλογικό αποτέλεσμα έχουν “κοντά ποδάρια”, γιατί σε μεγάλα τμήματα του λαού δυναμώνει η ανασφάλεια, η οργή, η αγανάκτηση απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική που οξύνει συνεχώς τα εργατικά – λαϊκά προβλήματα. Ο εργατικός – λαϊκός κόσμος που ψήφισε συγκεκριμένους υποψήφιους των αστικών κομμάτων δεν σημαίνει ότι τους έδωσε «λευκή επιταγή». Άλλωστε το υψηλό ποσοστό αποχής, ιδιαίτερα σε μεγάλους δήμους, περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι σε τοπικές αρχές που υλοποίησαν την κυρίαρχη πολιτική, αλλά και συνολικά απέναντι στον μηχανισμό της τοπικής διοίκησης με τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα που αυτός έχει. Είναι προφανές ότι απέναντι σε αυτό το σκηνικό εναλλακτική λύση δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε τα ποσοστά αυτών των κομμάτων, ιδιαίτερα η καθίζηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, αναδεικνύει και τον συμπληρωματικό αντιλαϊκό ρόλο που ακόμη πιο έντονα αυτά τα κόμματα παίζουν, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο».

Γ. Καΐκης : «Στη δεύτερη κάλπη της Κυριακής εμείς πάμε στο λευκό ή άκυρο»

Για την επιλογή του ΚΚΕ στη Β Κυριακή των περιφερειακών εκλογών μίλησε χθες στη Λέσχη 97,6 ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Καΐκης.

« Αυτό που είπαμε εμείς ότι τα αίτια της καταστροφής να γίνουν κριτήριο ψήφου, δεν έγινε τελικά. Παρόλα αυτά ήταν μεγάλη η άνοδος της Λαϊκής Συσπείρωσης, και εδώ και σε άλλες περιοχές. Όσο για το Β γύρο των περιφερειακών εκλογών, θα πάμε με την βασική μας οδηγία για λευκό/άκυρο. Το ΚΚΕ την κάνει αυτή την πρόταση είτε είναι ο πρώτος υποψήφιος δεξιός είτε όχι. Δεν πάμε με κανέναν από τους δυο υποψηφίους. Ας ρωτήσουμε τον Τάσο Τσιαπλέ τι γνώμη έχει για τον κ. Κουρέτα. Ένας πολιτικός γυρολόγος είναι ο κ. Κουρέτας, από δω κι από κει συνέχεια είναι. Καμία διαφοροποίηση με τον κ. Αγοραστό, συνεχώς στα περιφερειακά συμβούλια ψήφιζε υπέρ Αγοραστού, έριχνε κάνα λευκό έτσι για ξεκάρφωμα» τόνισε ο κ. Καΐκης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη, και δεν θέλουμε κανέναν από τους δυο λοιπόν, άρα στη δεύτερη κάλπη της Κυριακής εμείς πάμε στο λευκό ή άκυρο».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More