Nature

Στις κάλπες για πρόεδρο και για ΚΕ

Με κεντρικό σύνθημα «στις 15 Μάη στέλνουμε πίσω τον λογαριασμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» σήμερα προσέρχονται στις κάλπες τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η ημέρα αυτή θα αποτελέσει ορόσημο για την πολιτική αλλαγή στη χώρα, ενώ η όλη διαδικασία έθεσε – όλο αυτό το διάστημα-  σε κινητικότητα όλες τις οργανώσεις του κόμματος, με τα μέλη να σπεύδουν να συνδράμουν με κάθε τρόπο,  αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο για την επιτυχημένη διεξαγωγή της διπλής ψηφοφορίας.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «Στις 15 Μάη «στέλνουμε πίσω τον λογαριασμό» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ψηφίζοντας μαζικά στις εκλογές για πρόεδρο και μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Σήμερα, θα είναι η πρώτη φορά που γίνεται πανελλαδική διαδικασία για να ψηφιστούν 300 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, από τις 776 υποψηφιότητες και θα πραγματοποιηθούν δύο εκλογικές διαδικασίες- η μία αφορά την Κεντρική Επιτροπή, στην οποία ψηφίζουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν γραμμένα στους καταλόγους έως τις 21 Μαρτίου 2022 και η δεύτερη αφορά την εκλογή του προέδρου.

Κάλπες θα στηθούν σε οκτώ εκλογικά τμήματα στο ν. Τρικάλων. Στο  Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμπάκας, στο  Δημαρχείο Πύλης, στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας, στην Οιχαλία- Πρώην Δημαρχείο, στη Φήκη- Πρώην Δημαρχείο και στη Βασιλική -Δημοτικό Σχολείο

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Από την περιοχή της Θεσσαλίας 31 άτομα έχουν θέσει υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., εκ των οποίων οι επτά  προέρχονται από το νομό Τρικάλων.

Υποψήφιοι είναι οι Δριτσέλη Παναγιώτα- Ιωάννης Κεμανίδης- Σταύρος Νταούλας – Αθανάσιος Ξάφος- Ουρανία Παπαζεύκου- Παρθένης Δημήτριος – Σιώχος Ορέστης.

Η διαδικασία

Σε ό,τι αφορά στην όλη διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω. Μπορούν να εγγραφούν  μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου, στα εκλογικά τμήματα.

Όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας ή είστε ήδη μέλη αλλά έχετε εγγραφεί μετά τις 21/3/2022, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα.

Όσοι είναι ήδη μέλη και έχουν εγγραφεί  ως τις 21/3/2022 και βρεθούν  εκτός της περιφέρειας Θεσσαλίας στην οποία ανήκουν, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, αλλά μόνο για πρόεδρο.  Αν είναι εντός περιφέρειας Θεσσαλίας ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα αυτής.

Όσοι προσέρχονται στις κάλπες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Υπεύθυνη για τις εκλογές είναι η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Ηλία Νικολακόπουλο, η οποία εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες με εγκύκλιο που είναι διαθέσιμη στο παρακάτω LINK:

https://www.syriza.gr/article/id/126668/Egkyklios-gia-tis-ekloges-ths-15hs-Maioy.html

Διπλό μήνυμα

Στόχος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να σταλεί ηχηρό, διπλό μήνυμα, καθώς πέραν από το «μήνυμα ισχυροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα αποτελέσει «ταυτόχρονα μήνυμα πολιτικής αλλαγής», στέλνοντας, δηλαδή «τον λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More