Nature

Στο πλευρό των ευάλωτων πολιτών

 

Για ακόμα ένα μήνα ο δήμος Τρικκαίων στέκεται στο πλευρό οικονομικά ευάλωτων πολιτών, στο πλαίσιο των όσων έχουν αποφασιστεί για την ελεγχόμενη στάθμευση και την καταβολή του τμήματος των ποσών που εισπράττονται για τους λογαριασμούς ρεύματος.

Χθες, Τετάρτη 18 Ιανουάριου ενώπιον των μελών της Οικονομικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των δικαιούχων του προγράμματος «Παρκάρω και Volt-άρω» για τον Δεκέμβριο.

Συνολικά, 121 Τρικαλινοί θα λάβουν το ποσό που τους αναλογεί από το τμήμα των ποσών που εισπράττει η Αστική Ανάπτυξη και ο Δήμος Τρικκαίων  από την ελεγχόμενη στάθμευση.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Τρικκαίων Νίκος Σακκάς το ποσό που θα δοθεί είναι 100 ευρώ και κάθε μήνα κληρώνονται διαφορετικοί δικαιούχοι.

Σύμφωνα με τον κ. Σακκά οι δικαιούχοι είναι 2000 περίπου και προέρχονται από τη βάση δεδομένων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ) και, όσοι/ες κληρώνονται κάθε μήνα, θα μένουν εκτός των επόμενων κληρώσεων, μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική λίστα δικαιούχων.

Η κλήρωση – που διεξήχθη ζωντανά και βρίσκεται στη σελίδα του Δήμου Τρικκαίων στο youtube – γίνεται ανά μήνα, ενώ κληρώθηκαν και αναπληρωματικοί για να καλυφθεί κάθε ενδεχόμενο.

Τα χρήματα αυτά δε δίνονται σε κάθε δικαιούχο, αλλά απ’ ευθείας ο Δήμος Τρικκαίων πιστώνει τους λογαριασμούς ρεύματος, μέσω του κωδικού «RF» που κάθε δικαιούχος θα γνωστοποιήσει στον Δήμο.

Τα δικαιολογητικά

Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει κάθε κληρωθείς/είσα, θα είναι να προσκομίσει στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών (το γνωστό «20000» στην είσοδο του Δημαρχείου) ή ηλεκτρονικά σε viber και what’s app (στον αριθμό 6930078484), την πρώτη σελίδα ενός λογαριασμού ρεύματος, όπου θα φαίνεται ο συγκεκριμένος κωδικός «RF». Αυτή η διαδικασία πλέον θα υλοποιείται κάθε μήνα, για τους ανά μήνα δικαιούχους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More