Nature

Συνεδριάζει η Ιεραρχία της Ελλάδας για το γάμο ομόφυλων

Σε έκτακτη συνεδρίαση συγκαλείται η Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για να συζητήσει το θέμα της “θέσπισης γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου”. Η απόφαση έρχεται μετά από έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν το τελευταίο διάστημα εμμέσως προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο από αρκετούς Μητροπολίτες, οι οποίοι προέβαιναν σε δηλώσεις για το επίμαχο νομοσχέδιο που πρόκειται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή.
Οι πιέσεις έγιναν ακόμη πιο έντονες μετά από την αποκάλυψη για τη μυστική συνάντηση μεταξύ του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα παρά την διαφωνία των δύο πλευρών. Πολλοί Ιεράρχες έχουν ξεσηκωθεί και ορισμένοι εισηγούνται λαοσυνάξεις και συλλαλητήρια, ωστόσο ο κ. Ιερώνυμος τηρεί στάση αναμονής και περισσότερα θα πει στην συνεδρίαση της Ιεραρχίας την Τρίτη.
Μέρος στην συνεδρίαση θα λάβουν και οι δύο Μητροπολίτες του νομού Τρικάλων ο Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Μάλιστα οι κληρικοί της Μητρόπολης της Καλαμπάκας ήδη με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More