Nature

Συντονίζονται ενάντια στα αιολικά

Τις έντονες αντιδράσεις πολιτών έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο αδειοδότησης αιολικών πάρκων στα βουνά του Ασπροποτάμου, κάνοντας λόγο για «οικολογική και κοινωνική καταστροφή και ισοπέδωση στο βωμό της «πράσινης ανάπτυξης» και του ιδιοτελούς και κοντόφθαλμου κέρδους».

Στο πλαίσιο αυτό και σε στόχο την ενημέρωση των πολιτών και φορέων, και κυρίως τον συντονισμό δράσεων πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δικτύου Φορέων & Πολιτών για τη Διάσωση του Ασπροποτάμου, όπου συστάθηκε Συντονιστική Επιτροπή.

Όπως ανέφερε το μέλος της Επιτροπής και μέλος του Δικτύου κ. Γιώργος Πολύσης μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν επαφές με πολιτικούς και τοπικούς φορείς, τα τοπικά συμβούλια και πολίτες, προκειμένου να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν στο ενδεχόμενο ο Ασπροπόταμος να γεμίσει με ανεμογεννήτριες.

«Δεν είμαστε κατά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά θα πρέπει να γίνονται με όρους που να μην βλάπτουν το περιβάλλον και κυρίως  δε γίνεται αυτές να υλοποιούνται με όρους κέρδους» ανέφερε ο κ. Πολύσης.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More