Nature

Τα αιτήματα των κατοίκων της Διάβας

Η πρωτοβουλία που πήραν την περασμένη εβδομάδα κάτοικοι της Διάβας για το θέμα της κατεστραμμένης γέφυρας αποδείχτηκε αποτελεσματική. Πλέον τόσο στον Δήμο Μετεώρων, αλλά και γενικότερα στα Τρίκαλα γνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος.
Αλλά δεν έμειναν μόνο στην συνάντηση των κατοίκων με τους φορείς, αλλά προχώρησαν και στην δημοσιοποίηση των αιτημάτων.
Οι κάτοικοι και oι επαγγελματίες των Τοπικών Κοινοτήτων Αηδόνας, Αμαράντου, Αμπελοχωρίου, Γλυκομηλιάς, Διάβας, Ελαφίου, Καλομοίρας, Καλογριανής, Καστανιάς, Κλεινοβού, Κρύας Βρύσης, Ματονερίου, Παλαιοχωρίου, Χρυσομηλιάς έστειλαν την εξής επιστολή, όπου εκεί με ξεκάθαρο τρόπο κάνουν γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν και αναζητούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις. Τα αιτήματα έχουν ως παρακάτω:
Αναφορικά με τις ανάγκες των πολιτών
1. Άμεση αποκατάσταση της γέφυρας και συνεχή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του έργου.
2. Βελτίωση του δρόμου που διανύουν τώρα οι δημότες για την ασφαλή διέλευσής τους (διαγράμμιση, διαπλάτυνση κλπ)
3. Να χορηγηθούν και να επιτραπούν εκτάκτως από το ΚΤΕΛ απογευματινά δρομολόγια και το Σάββατο για να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών.
4. Να δοθεί οικονομική ενίσχυση και βοήθεια χρηματικού ποσού 2.000,00e ανά οικογένεια στους πολίτες λόγω της οικονομικής επιβάρυνσης που έχουν υποστεί το τελευταίο πεντάμηνο λόγω της πτώσης της γέφυρας.
5. Προσωρινή διάβαση μέσα από την κοίτη του ποταμού σε περίπτωση που δεν δύναται να επιδιορθωθεί προσωρινά η υπάρχουσα γέφυρα έτσι ώστε να συνδεθεί άμεσα ο μισός Δήμος με τον άλλο μισό.
6. Ενημέρωση πολιτών για την απόφαση της εισαγγελικής έρευνας που διεξήχθη για την πτώση της γέφυρας το 2016.
Αναφορικά με τις ανάγκες των επιχειρήσεων
1. Αναστολή οφειλών έναντι δημοσίου και τραπεζών και αναστολή κατάθεσης δόσεων οποιαδήποτε οφειλής μέχρι την αποκατάσταση της γέφυρας.
2. Μείωση κατά 50% της τιμής της κιλοβατώρας στο ηλεκτρικό ρεύμα και να αποτραπεί η διακοπή ρεύματος για κάθε επιχείρηση.
3. Να δοθεί οικονομική βοήθεια χρηματικού ποσού 5.000,00e προς τις επιχειρήσεις, χωρίς να είναι επιστρεπτέα, για τη ζημιά που έχουν υποστεί το τελευταίο πεντάμηνο.
4. Να δοθούν δωρεάν ζωοτροφές σε κάθε κτηνοτρόφο και σε κάθε κτηνοτροφική επιχείρηση.
5. Να δοθούν στους κτηνοτρόφους και στους αγρότες το χρηματικό ποσό που τους αναλογεί βάσει των αιτήσεων που κατάθεσαν στην «αρωγή»
Ζητάμε την άμεση και ολοσχερή ικανοποίηση των ανωτέρω αιτημάτων μας προς εξυπηρέτηση και ενίσχυση των δημοτών του Δήμου Μετεώρων που επλήγησαν από το καιρικό φαινόμενο Daniel και να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας ως τις 31.01.2024.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More