Nature

“Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή!”

Με μια μεγάλη συγκέντρωση,  στην «Ομπρέλα» Ζογγολόπουλου, για τα δεδομένα των Τρικάλων και πορεία μέχρι τον ΟΣΕ απάντησαν χθες οι Τρικαλινοί  στα σχέδια της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την ακρίβεια και στους χαμηλούς μισθούς οι οποίοι δεν αρκούν για μια οικογένεια να ζήσει αξιοπρεπώς, βροντοφωνάζοντας παράλληλα δικαιοσύνη και διαφάνεια για  το έγκλημα στα Τέμπη.  Επίσης, οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες χτύπησαν πένθιμα 57 φορές, όσες και τα θύματα… Επίσης σιωπηλή πορεία που διοργάνωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Τρικκαίων με κατεύθυνση το σταθμό του ΟΣΕ, ξεκίνησαν, λίγο μετά τις 12:30 μ.μ., μαζί με το πλήθος που συμμετείχε στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Προηγούνταν  τα τρακτέρ των αγροτών.
Οι αγώνες….
Από τους ομιλητές τονίστηκε πώς σήμερα αγωνιζόμαστε, παλεύουμε, διεκδικούμε για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών, για να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες που οδήγησαν στην σύγκρουση, στην έκρηξη και στον αθώο “χαμό” 57 ανθρώπινων ψυχών, τα περισσότερα παιδιά μας.
Αγωνιζόμαστε, επίσης όπως είπαν εκπρόσωποι σωματίων και συνδικάτων  για αυξήσεις σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για εργασιακά δικαιώματα, πλήρη δικαιώματα, εργασία πλήρη και σταθερή, αορίστου χρόνου για όλους εργαζόμενους του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα.
Όσον αφορά τον αγροτικό κόσμο ο αγώνας εστιάζεται στο να μειωθεί το κόστος παραγωγής για τους Έλληνες αγρότες, για εγγυημένες κατώτερες τιμές, για ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ που τους ξεκληρίζει απ’ τα χωράφια τους.
Οι υγειονομικοί τόνισαν πως η πάλη σήμερα αφορά μια Δημόσια Δωρεάν Υγεία, για κάλυψη όλων των αναγκών των νοσοκομείων με μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, άλλου βοηθητικού προσωπικού. Φοιτητικοί σύλλογοι ζήτησαν να αποσυρθεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που επιβάλλει ουσιαστικά να χώνει όλο και βαθύτερα το χέρι στην τσέπη η εργατική λαϊκή οικογένεια για να σπουδάσει τα παιδιά της.
Ενότητα
Ιδιαίτερα τονίστηκε η ενότητα ώστε , εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές σ’ αυτό τον αγώνα με ένα κοινό  μέτωπο αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, για ριζοσπαστικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία, για ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των εργαζομένων, για να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματική πρόοδο και ελευθερία για τους εργαζόμενους και τον λαό μας.
Μαθητές κρατώντας πανό τόνισαν πως τα δάκρυα έχουν γίνει οργή.
Επιμνημόσυνη δέηση
Πιο μπροστά  ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος είχε τελέσει, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων, αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία του Κλήρου, των αρχών του τόπου και του πιστού Λαού, για την ανάπαυση των ψυχών. έναν χρόνο ακριβώς από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Είχε προηγηθεί Θεία Λειτουργία.

Αποστόλης Ζώης

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More