Nature

Το ενεργειακό κόστος «πνίγει» τα ΤΟΕΒ

 

Το μείζον ζήτημα του ενεργειακού κόστους καλούνται να λύσουν οι υπεύθυνοι των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), καθώς έχει διπλασιαστεί με αποτέλεσμα οι αγρότες να δυσκολεύονται να πληρώσουν τα ποσά που τους αναλογούν, βάζοντας σε κίνδυνο.

Οι υπεύθυνοι των ΤΟΕΒ μιλούν για κίνδυνο κατάρρευσης των οικονομικών των οργανισμών άρδευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς ήδη έχουν ρυθμισμένες ή ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ.

Κάτι που υπογράμμισε ο  ταμίας του ΤΟΕΒ Σαρακίνας κ. Γιώργος Μπαλογιάννης, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή το ενεργειακό κόστος έχει εκτιναχθεί με αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Κατά τον κ. Μπαλογιάννη η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού είναι αδύνατο να αποπληρωθούν οι λογαριασμοί.

«Η κατάσταση είναι προβληματική και δεν πληρώνεται η ρήτρα αναπροσαρμογής» τόνισε με έμφαση, προσθέτοντας : «Όσο και να αυξηθεί η τιμή του καλαμποκιού, τα χρήματα δε φτάνουν».

Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση των προέδρων των ΤΟΕΒ του ν. Τρικάλων, ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος που θα κινηθούν από εδώ και στο εξής.

Ο κ. Μπαλογιάννης  έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την βιωσιμότητα των ΤΟΕΒ, αν δε ληφθούν ουσιαστικά μέτρα, γνωστοποιώντας ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνάντηση όλων των προέδρων των ΤΟΕΒ.

Όπως όλα δείχνουν, το  ενεργειακό κόστος έχει εξελιχθεί σε  κορυφαίο θέμα για την αγροτική παραγωγή, αφού το πρόβλημα των χρεών των Τοπικών Οργανισμών Έγγειων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) απειλή  χιλιάδες αγρότες από την ομαλή πρόσβαση σε νερό, δηλαδή σε ποτίσματα, τους επόμενους μήνες, αλλά και σε ακριβότερο νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More