Nature

Το 14χιλιαρο

Μάλλον έρχεται το 14χιλιαρο , καθώς έχει καθοριστεί το θεσμικό πλαίσιο, που περιγράφει τις σχετικές προϋποθέσεις.
Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση «το υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020» εφαρμόζεται σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες της χώρας με πληθυσμό έως και 5.000 κατοίκους όπου η αγροτική δραστηριότητα είναι σημαντική, παρέχοντας στήριξη σε φυσικά πρόσωπα για την περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων μικρών εκμεταλλεύσεών τους.Σύμφωνα με το πλαίσιο, δικαιούχοι, θα είναι μόνο κατ’ επάγγελμα αγρότες, με βασική προϋπόθεση να είναι ο παραγωγός να έχει κάνει δήλωση ΟΣΔΕ το 2018.
Δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν ατομικό αγροτικό εισόδημα από 0,01 ευρώ έως και 3.000 ευρώ και συνολικό οικογενειακό εισόδημα (υποψηφίου, συζύγου και ανηλίκων τέκνων από όλες τις πηγές) έως και 15.000 ευρώ. Ωστόσο μένουν εκτός ετερο-επαγγελματίες αγρότες, ακόμα και αν έχουν ένα πενιχρό εισόδημα από άλλη απασχόληση.
Όπως τονίζεται στο πλαίσιο σε σχέση με την τυπική απόδοση «η τυπική απόδοση ορίζεται ως η ακαθάριστη αξία της παραγωγής και εκφράζεται σε ευρώ. Η συνολική τυπική απόδοση της γεωργικής εκμετάλλευσης ισούται με το σύνολο των αξιών κάθε κλάδου παραγωγής, που προκύπτει πολλαπλασιάζοντας τους συντελεστές τυπικής απόδοσης ανά μονάδα για κάθε κλάδο παραγωγής (ευρώ/ μονάδα) με τον αντίστοιχο αριθμό των μονάδων (εκτάρια, κεφαλές ζώων, κυψέλες) που προκύπτουν από την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης όπως έχει δηλωθεί από τον υποψήφιο/δικαιούχο.
Ειδικά για την εφαρμογή του υπομέτρου 6.3, προσδιορίζονται συντελεστές τυπικής απόδοσης ανά κλάδο σε επίπεδο χώρας. Στο ΠΑΑ 2014-2020 ορίζεται η παραγωγική δυναμικότητα, δηλαδή το οικονομικό μέγεθος των γεωργικών εκμεταλλεύσεων για πρόσβαση στο υπομέτρο 6.3 των μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων με βάση την τυπική απόδοση.
Για τους σκοπούς του υπομέτρου 6.3, στον υπολογισμό της παραγωγικής δυναμικότητας (εκφρασμένη ως τυπική απόδοση) των καλλιεργειών μονίμων νεαρών φυτειών (π.χ. νεαρά δένδρα, αμπελώνες) χρησιμοποιείται το 50% της τυπικής απόδοσης που χρησιμοποιείται για τις φυτείες που έχουν μπει στην παραγωγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More