Nature

Υπό του … μηδενός

Υποτονική ήταν, χθες  η κίνηση στην εβδομαδιαία λαϊκή αγορά των Τρικάλων, απόρροια τόσο των καιρικών συνθηκών, όσο και της οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές.

«Η κίνηση είναι … υπό του μηδενός. Δεν είναι κρύος ο καιρός, αλλά «κρύα» η τσέπη»  ανέφερε ο  υπεύθυνος των μικροπωλητών στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων κ. Νίκος Παπακώστας.

Ο κ. Παπακώστας υπογράμμισε ότι οι πολίτες δεν αγοράζουν, όπως παλαιότερα, δεδομένου ότι οι λογαριασμοί στο ρεύμα και στην ενέργεια είναι στα ύψη.

«Τα φρούτα έχουν γίνει πολυτέλεια. Τι να πρώτο πληρώσουν και οι καταναλωτές; Ούτε τα 30, ούτε τα 40 ευρώ που δίνει η Κυβέρνηση θα μας σώσει» ανέφερε, ενώ έκανε λόγο για απελπιστική κατάσταση σε όλες τις λαϊκές αγορές.

Όπως ανέφερε «εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, οι λαϊκές αγορές θα τελειώσουν. «Ψυχορραγούμε» και δεν είναι ότι ο κόσμος αγοράζει προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ και όχι από εμάς. Δεν έχει χρήματα. Ο χειμώνας είναι δύσκολος και η κατάσταση θα χειροτερέψει, αν δεν υπάρξει στήριξη».

Το ίδιο υπογράμμισε και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών Λαϊκών κ. Μπάμπης Μοσκόφογλου, λέγοντας ότι οι καταναλωτές αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα.

«Μετράνε τα πάντα για να αγοράζουν λίγα προϊόντα και είναι απολύτως λογικό, διότι το ενεργειακό κόστος είναι δυσβάσταχτο» ανέφερε.

Αναζητούνται λύσεις

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την «Ημερησία»  με παρεμβάσεις σε τέσσερα μέτωπα θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το τσουνάμι ακρίβειας που πλήττει τα εισοδήματα των νοικοκυριών.

Με δεδομένο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ότι δεν θα υπάρξει αποκλιμάκωση των πιέσεων πριν από το τρίτο τρίμηνο του έτους, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στοχεύουν στη συγκράτηση ή και απορρόφηση ενός μέρους των αυξήσεων σε υπηρεσίες και αγαθά ευρείας κατανάλωσης που ροκανίζουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.

Στόχος είναι να περιοριστούν στο βαθμό που είναι δυνατό οι επιπτώσεις στα εισοδήματα.

Η εξασφάλιση μιας συμφωνίας κυρίων με τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ για απορρόφηση των αυξήσεων στις τιμές στα τρόφιμα που γεμίζουν το καλάθι της νοικοκυράς, η επιδότηση των λογαριασμών στην ενέργεια και η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού αποτελούν τις τρεις βασικές παρεμβάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More