Nature

Χαρίζουν την επιχείρηση και δημιουργούν εργαζομένους δύο ταχυτήτων»

Τις βασικές διατάξεις του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τη στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μεταξύ αυτών, προβλέπονται ευέλικτες προσλήψεις προσωπικού αορίστου χρόνου με κατάργηση της μονιμότητας και προσλήψεις γενικών διευθυντών με ευέλικτες διαδικασίες για τριετή θητεία. Επίσης, με σκοπό να μειωθεί το κόστος της ΔΕΗ αλλά και να στηριχθεί το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης, προβλέπονται στοχευμένα προγράμματα εθελουσίας εξόδου για το προσωπικό, ενώ διευκολύνεται και η εσωτερική κινητικότητα εργαζομένων. Τέλος, καταργείται το προνομιακό πλαίσιο για τα τιμολόγια των εργαζομένων.

«Χαρίζουν τη ΔΕΗ…»

Έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις από την πλευρά των εργαζομένων, καθώς θεωρούν ότι τα εργασιακά δικαιώματα και απολιγνιτοποίηση αποτελούν τα δύο βασικότερα αγκάθια.

«Χαρίζουν την επιχείρηση και δημιουργούν εργαζομένους δύο ταχυτήτων. Οι νέοι εργαζόμενοι δε θα έχουν κανένα δικαίωμα» ανέφερε το αναπληρωματικό μέλος στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ/ΔΕΗ κ. Δημήτρης Καπέλας.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More