Nature

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων στα Τρίκαλα.

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών και σύμφωνα με τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων η αποχή κυμάνθηκε στο 26,7%, καθώς από τους 333 που είχαν δηλώσει συμμετοχή, εμφανίστηκαν στα δύο εξεταστικά κέντρα 249 υποψήφιοι (89 ήταν απόντες).

Σήμερα, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., αλλά οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Αύριο, Σάββατο, 4 Ιουνίου, εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι τα Μαθηματικά (Άλγεβρα), ενώ επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία.

Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων 2022, οι υποψήφιοι πρέπει να  φορούν μάσκα κατά την εξέταση, είτε γραπτή είτε προφορική, και μπορούν να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα χωρίς τη διενέργεια self test.

Τα μέλη των Επιτροπών Εξετάσεων θα είναι υπεύθυνα επίσης για να τηρηθούν οι αποστάσεις 1,5 μέτρου ανάμεσα στους υποψηφίους και για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Τώρα, όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και τους διοικητικούς που θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει αν είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο να προβούν σε PCR ή rapid test μία φορά την εβδομάδα, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευση τους στις εκπαιδευτικές δομές.

Να σημειωθεί ότι τα έξοδα των test επωμίζονται οι ίδιοι και δεν καλύπτονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More