Nature

Όχι πάλι τα ίδια λάθη

Πάρα πολύ καλή περίοδος για τον τουρισμό είναι η εορταστική που διανύουμε για τον ν. Τρικάλων, καθώς καταγράφεται κοσμοσυρροή, κυρίως λόγω του Μύλου των Ξωτικών.
Παράλληλα, φαίνεται πως επανακάμπτει η αυξημένη επισκεψιμότητα στον ορεινό όγκο, μετά από μία 10ετία μεγάλης πτώσης, γεγονός ενθαρρυντικό.
Όμως, για να συνεχιστεί αυτό, δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος από επαγγελματίες του κλάδου, τα οποία συνέβαλλαν τα μέγιστα στο να γυρίσει ο κόσμος την πλάτη του στην περιοχή μας, συνδυασμένα ασφαλώς και με την κρίση.
Τα λάθη στα οποία υπέπιπταν επανειλημμένα αφορούσαν την συμπεριφορά απέναντι στους πελάτες, κυρίως στον τομέα της τιμολογιακής πολιτικής, η οποία ακολουθούσε τον κανόνα της μεγιστοποίησης του κέρδους, με παράλληλη ελαχιστοποίηση της προσφοράς υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα όταν ζητήθηκαν και εισπράχτηκαν 200 ευρώ για μία βραδιά από ζευγάρι επισκεπτών από επιχείρηση ενοικίασης δωματίων ή πωλούνταν φαγητό και καφές σε τιμές χαβιαριού. Βέβαια, αυτό δεν αφορά όλους τους επαγγελματίες, αλλά έστω και μία μικρή μερίδα κάνει την ζημιά, επηρεάζοντας δυσμενώς το σύνολο.
Δεν μας φταίει πάντα το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά πάντα έχουμε και τις δικές μας ευθύνες, από τις οποίες οφείλουμε να ξεκινάμε, για να αναζητήσουμε και άλλες, όπου αλλού υπάρχουν.
Ελπίδα τώρα είναι να υπάρξουν συνεργασίες μεταξύ αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστών και ορθές πολιτικές στην άσκηση των τουριστικών επαγγελμάτων, ώστε τουλάχιστον να διατηρηθεί η επισκεψιμότητα την περίοδο των Χριστουγέννων και να αυξηθεί τον υπόλοιπο χρόνο.
Για το καλό όλων μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More