Nature

400 πλημμυροπαθείς φιλοξενούνται σε καταλύματα

Πάνω από 400 πλημμυροπαθείς φιλοξενούνται σε καταλύματα του δήμου Τρικκαίων αλλά και της ευρύτερης περιοχής, σε μια προσπάθεια ανακούφισης τους από την περιπέτεια που βιώνουν.

Από την περασμένη εβδομάδα  κάτοικοι της Αγίας Κυριακής, του Λόγγου και των Μεγάλων Καλυβίων βρήκαν προσωρινή στέγη στην πόλη των Τρικάλων έως ότου επιστρέψουν στα σπίτια τους, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Όπως έκανε γνωστό, ο δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς λειτουργεί και ο ξενώνας των κοινωνικών δομών για τους πληγέντες από την φονική κακοκαιρία.

Σε ό,τι αφορά στους κατοίκους από την ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας που δοκιμάζονται σκληρά, ο κ. Σακκάς ανέφερε ότι το γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων φιλοξενεί 80 άτομα.

«Είμαστε δίπλα τους για να έχουν ασφαλή στέγη, σίτιση και να είναι μακριά από την καταστροφή» πρόσθεσε.

Κύμα αλληλεγγύης

Την ίδια στιγμή, όλο και μεγαλώνει το κύμα αλληλεγγύης προς του πλημμυροπαθείς του ν. Τρικάλων.

Εθελοντικές ομάδες και συλλογικότητες συνεχίζουν τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες με την ανταπόκριση να είναι συγκινητική.

Η εθελοντική ομάδα Act4V- Εν δράση συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης και άλλα προϊόντα στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.  Συγκεκριμένα, συλλέγονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, βρεφικά – παιδικά γάλατα και τροφές, είδη Βρεφικής φροντίδας (Πάνες), πάνες ενηλίκων, ρούχα (και παπούτσια) και κλινοσκεπάσματα.  Η συλλογή γίνεται από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και για όσο χρειαστεί.

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης έως και σήμερα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι και από τις 18:00 έως τις 20:00 το απόγευμα.

Επίσης, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Μισθωτών Λογιστών, το Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, το Σωματείο Συνταξιούχων και ο Σύλλογος Φοιτητών της  ΣΕΦΑΑΔ συγκεντρώνει είδη για τους πληγέντες, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πλατεία Χατζηπέτρου, καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να προσφέρουν εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, ξηρά τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες), φρυγανιές – παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια και είδη ατομικής υγιεινής (Πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More