Nature

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις

 

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή της «Μπάρας» και όχι μόνον, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων απασχόλησαν – όπως αναμένονταν- την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, το βράδυ της Τρίτης.

Η συζήτηση κύλησε σε ήρεμους τόνους, παρά τα έντονα προβλήματα που καταγράφηκαν, με την αντιπολίτευση να ζητά τόσο απαντήσεις, όσο και λύση στο ζήτημα από την δημοτική Αρχή Τρικκαίων.

Μείζονος και ελάσσονα αντιπολίτευση ζήτησαν να λυθεί το θέμα, διότι δεν  είναι δυνατόν οι πολίτες να υπόκεινται σε αυτή την ταλαιπωρία με πλημμυρισμένους δρόμους – κάθε φορά που βρέχει – που δεν περιορίζονται μόνο στην «Μπάρα».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Κρεμμύδας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας σοβαρός σχεδιασμός και να βρεθεί η χρηματοδότηση, ώστε το έργο να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιώργος Καϊκης έκανε λόγο για βαθύ πρόβλημα που χρειάζεται νέο σχεδιασμό, διότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται, μόνον στην περιοχή της «Μπάρας».

«Ξεκινάτε να φτιάξετε πολυκατοικία από τον τρίτο όροφο και όχι από τα θεμέλια… Δόθηκαν τόσα χρήματα για αναπλάσεις ενώ θα έπρεπε να βρεθούν το ίδιο εύκολα χρήματα και για τα όμβρια» σημείωσε με έμφαση.

Παρεμβάσεις στην περιοχή

Από σήμερα θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις στην περιοχή της Μπάρας, όπως γνωστοποίησε στο Σώμα ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Δεν ήταν καλή ημέρα» σημείωσε ο Δήμαρχος, σχετικά με τις πλημμύρες που σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι σε συνάντηση που είχε με τη ΔΕΥΑΤ, ζήτησε να  υπάρξουν λύσεις και πρόσθεσε ότι ειδικά για το ζήτημα της Μπάρας, ξεκινά παρέμβαση ώστε να αλλάξει ο αγωγός ομβρίων με στόχο να μπορεί να δεχτεί περισσότερο όγκο νερού μιας και φαίνεται ότι ο υπάρχον δεν καλύπτει.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More