Nature

Δάπεδο Βινυλίου: 5 Ιδέες για Εκπληκτική Διακόσμηση

Το δάπεδο βινυλίου είναι το new trend τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική διακόσμηση, αφού καταφέρνει κάτι που πριν λίγα χρόνια φαινόταν ακατόρθωτο. Να συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την αντοχή και τις προσιτές τιμές.

Αδιάβροχο και ανθεκτικό, το βινυλικό δάπεδο δείχνει σαν καινούριο για χρόνια, όσο βαριά χρήση και αν του έχετε κάνει. Επιπλέον, βγαίνει σε πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων, για να αποτυπώσετε το γούστο σας στις στιλιστικές επιλογές του χώρου σας.

Πώς ακριβώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο design του σπιτιού σας; Οι ειδικοί στα δάπεδα βινυλίου από την Colore Colori εξηγούν τι πρέπει να προσέξετε.

Η ζεστασιά του ξύλου στο σαλόνι

Η θαλπωρή που δίνει η εμφάνιση του ξύλου είναι οπωσδήποτε ακαταμάχητη και ένας από τους βασικούς λόγους που το επιλέγουμε για τον κύριο χώρο του σπιτιού.

Το βινυλικό δάπεδο έχει το σημαντικότατο πλεονέκτημα ότι προσομοιάζει εξαιρετικά στο ξύλο, χαρίζοντας τη ζεστή (κυριολεκτικά και μεταφορικά) αίσθησή του.

Έτσι, είναι ιδανικό για το σαλόνι και μπορεί να ταιριάξει τόσο με μοντέρνα όσο και με πιο κλασική διακόσμηση.

Το δάπεδο βινυλίου βγαίνει, μάλιστα, σε διάφορες αποχρώσεις, όπως οξιά, καρυδιά κλπ. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να προσέξετε τους χρωματισμούς των επίπλων, ώστε να ταιριάξετε σωστά το δάπεδο με την επίπλωση.

Μοντέρνα φυσικά στοιχεία στην κουζίνα και στο μπάνιο

Τα τελευταία trends στη διακόσμηση προκρίνουν τα πιο ψυχρά χρώματα σε αυτούς τους χώρους, όπως το λευκό, το γκρι του πάγου και το ανθρακί. Αυτές τις αποχρώσεις τις βλέπουμε στο δάπεδο με διάφορα φυσικά υλικά, όπως το μάρμαρο, η πέτρα και ο γρανίτης.

Για μια πιο οικονομική και βολική επιλογή, το αδιάβροχο βινυλικό δάπεδο είναι ιδανικό, ώστε να αποτυπώσει αυτή τη μοντέρνα αισθητική, χωρίς να απαιτούνται πολύπλοκες και δαπανηρές επεμβάσεις, ειδικά σε μια ανακαίνιση.

Βινυλικές λωρίδες για οπτικό εφέ

Το δάπεδο βινυλίου διατίθεται σε διάφορες μορφές. Αντί για πλακάκια, σας προτείνουμε να επιλέξετε βινυλικές λωρίδες, οι οποίες κάνουν τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.

Ειδικά στο σαλόνι, οι βινυλικές λωρίδες σε χρώμα ξύλου δίνουν έναν όμορφο χαρακτήρα που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την πιο πολυτελή διακόσμηση.

Απαλή υφή στην κρεβατοκάμαρα

Το βινυλικό δάπεδο έχει μεγάλη ποικιλία όχι μόνο στα χρώματα αλλά και τις υφές. Διαλέξτε πλακάκια που χαρακτηρίζονται για την απαλή υφή τους, μια ξεχωριστή προσθήκη στην κρεβατοκάμαρα.

Με δεδομένο ότι οι κρεβατοκάμαρες είναι συνήθως μικρές, τα πλακάκια σε μπεζ ή ιβουάρ χρώμα είναι η καλύτερη επιλογή, για να μεγαλώσει οπτικά το δωμάτιο και σε συνδυασμό με την απαλότητα του δαπέδου να αποπνέει ρομαντισμό.

Ο εξωτερικός χώρος συνέχεια του εσωτερικού

Το ανθεκτικό βινυλικό δάπεδο είναι το πιο κατάλληλο υλικό για χώρους, όπως το μπαλκόνι, η αυλή και η πισίνα, αφού η φθορά του χρόνου κυριολεκτικά δεν το αγγίζει. Συνήθως, στους εξωτερικούς χώρους βλέπουμε αμφιβόλου ποιότητας πλακάκια, αλλά εσείς γιατί να μην πρωτοτυπήσετε;

Μπορείτε να τοποθετήσετε τα ίδια πλακάκια LVT στη βεράντα μπροστά από το σαλόνι με αυτά του εσωτερικού χώρου. Έτσι, το μπαλκόνι ή ο κήπος θα είναι η συνέχεια του εσωτερικού σε ένα άρτιο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Άλλωστε, τα πλακάκια βινυλίου, ακόμα και τα πιο πολυτελή, διατίθενται σε πολύ προσιτές τιμές, οπότε τίποτα δεν σας εμποδίζει να επιλέξετε το καλύτερο τόσο για τους εσωτερικούς όσο και για τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού.

Στην Colore Colori θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε δάπεδα βινυλίου, για να επιλέξετε ακριβώς την απόχρωση και την υφή που ταιριάζει καλύτερα στις στιλιστικές και λειτουργικές σας ανάγκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More