Nature

Δράσεις κατά της ακρίβειας

Σειρά δράσεων κατά της ακρίβειας ξεκινά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Κομματικής Οργάνωση του ΚΚΕ στα Τρίκαλα,  καλώντας τους πολίτες να διεκδικήσουν μέτρα για το ακριβό κόστος ζωής.

Ήδη, το περασμένο διάστημα πραγματοποιήθηκαν περιοδείες και συζητήσεις με  αγρότες και κτηνοτρόφους από την Κ.Ο. Τρικάλων του ΚΚΕ, όπου αντιπροσωπεία με τους Αλέκο Νταούλα και Λάμπρο Τσέκα και μέλη της Τ.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ, συνοδευόμενοι από στελέχη των τοπικών κομματικών οργανώσεων επισκέφθηκαν και συζήτησαν με αγρότες και κτηνοτρόφους σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας και Τρικάλων.

«Μέσα από τις συζητήσεις αναδεικνύονται τα οξυμμένα προβλήματα και η δεινή κατάσταση που βιώνουν αγροτικές οικογένειες. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με το τσουνάμι ακρίβειας στα καύσιμα, στο ρεύμα, στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές, γενικά στις καλλιέργειες και την φροντίδα τους αλλά και στο κόστος ζωής γενικότερα της αγροτικής οικογένειας. Ο συνδυασμός του υψηλού κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών των αγροτικών προϊόντων που παράγουν και πουλούν, κάνει τη ζωή τους ακόμα πιο δύσκολη. Τα χρέη συνεχώς αυξάνουν, με την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα να αποτελούν πλέον μόνιμα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων» σημειώνουν τα μέλη του ΚΚΕ.

Παράλληλα, τόνισαν ότι η  άμεση μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδότηση των αγροεφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροεφόδια και βασικά είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες, η άμεσα εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για ζημιές που έχουν υποστεί. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει άμεσα την παραγωγή και το αγροτικό κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και η πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού στον ΕΛΓΑ. Καθιέρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους και προσιτές τιμές στην λαϊκή κατανάλωση.

Σε ό,τι αφορά στην ακρίβεια το σύνθημα των δράσεων είναι «Ως εδώ! Απάντηση στην ακρίβεια θα δώσουμε μαζί!» και το ΚΚΕ διεκδικεί κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης με γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους και επιδότηση ενοικίου στις λαϊκές οικογένειες και τους νέους, καθώς και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Για το ενεργειακό κόστος ζητά την  άμεση αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων, όπως ο λιγνίτης, την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, βενζίνη και ηλεκτρική ενέργεια, τη μείωση και πλαφόν στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου και την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More