Nature

Ελεγχοι για κάπνισμα και παραβάσεις

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Τρίκαλα για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου από την Δημοτική Αστυνομία του δήμου Τρικκαίων, ενώ έντονη είναι η παρουσία των δημοτικών αστυνομικών και σε κεντρικούς δρόμους, λόγω του έντονου κυκλοφοριακού φόρτου.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων Ευαγγελία Κοντογιάννη «ειδικά φέτος καταγράφεται αυξημένη κίνηση στην πόλη των Τρικάλων, λόγω του “Μύλου των Ξωτικών” και υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων».

Όπως τόνισε «είμαστε εδώ, όπως και η Τροχαία για να εξομαλύνουμε την κατάσταση, είμαστε επί ποδός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Παράλληλα, υπογράμμισε οι έλεγχοι είναι εντατικοί σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και  μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πρόστιμα τόσο σε καπνίζοντες, όσο και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

«Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν υποβληθεί πρόστιμα, ιδίως τις πρώτες πρωινές ώρες» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι «ο νόμος εφαρμόζεται εδώ και χρόνια και πολύ πριν είχαμε μπει σε αυτή τη διαδικασία. Το τελευταίο διάστημα είδαμε ότι το μέτρο είχε “ξεχειλώσει”».

Κατά τον κ. Παπαστεργίου με τη Δημοτική Αστυνομία εδώ και 1 μήνα διενεργούμε εντατικούς ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους πολίτες και τους καταστηματάρχες να σεβαστούν το νόμο, λέγοντας ότι δε θα υπάρξει καμία ανοχή, ενώ το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί μέχρι στιγμής, αγγίζει τα 2.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More