Nature

ΕΛΜΕΤ: Στο πλευρό πληγέντων μαθητών – γονέων και εκπαιδευτικών

Δράσεις για την ανακούφιση μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες αναλαμβάνει και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων (ΕΛΜΕΤ).

«Οι  συνθήκες διαβίωσης τους είναι εξαιρετικά δύσκολες. Είναι φανερό ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια πολυεπίπεδη και μακροχρόνια κρίση που έρχεται να προστεθεί στα συσσωρευμένα προβλήματα της σχολικής κοινότητας, με αποτέλεσμα να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μας» σημειώνει η ΕΛΜΕ Τρικάλων σε σχετική ανακοίνωση.

Προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε να ζητηθεί αίτημα έκτακτης οικονομικής βοήθειας από την ΟΛΜΕ(το οποίο ικανοποιήθηκε άμεσα με οικονομική ενίσχυση της ΟΛΜΕ 1000 ευρώ ανά ΕΛΜΕ Θεσσαλίας με την υπ.αριθμ. Α.Π.2084/11-9-2023 απόφαση).

Επίσης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα επισκεφτεί άμεσα όλα τα σχολεία της περιοχής για την καταγραφή όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και οι οικογένειες τους, ενώ συγκεντρώνεται οικονομική βοήθεια ή άλλη βοήθεια που θα διατεθεί για την ανακούφιση των άμεσων προβλημάτων διαβίωσης μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

«Καλούμε τόσο τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων μας αλλά και όποιον άλλο επιθυμεί (ατομικά η συλλογικά) να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και αν πρόκειται για οικονομική βοήθεια να την καταθέσουν στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ για την ΕΛΜΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, IBAN GR2201726150005615108726230 με την ένδειξη για τους ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ή σε άλλη περίπτωση να έρθει σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕΤ, Νίκο Πασχάλη (6932764014) και τη ΓΓ της ΕΛΜΕΤ Ουρανία Παπαζεύκου (6976105604)» υπογραμμίζει.

Ζητήματα ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης  μαθητών

Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων συναντήθηκε με τον Δ/ντη της ΔΔΕ Τρικάλων για να ενημερωθεί για την κατάσταση των σχολικών μονάδων της περιοχής μας.

Όπως τονίζει «συγκεκριμένα οι 3 Σχολικές μονάδες του νομού Τρικάλων στην περιοχή της Φαρκαδόνας, Γυμνάσιο, ΕΠΑΛ και ΓΕΛ έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές και αναζητείται λύση. Το Γυμνάσιο Μεγάλων Καλυβιών, σύμφωνα με την εκτίμηση των αρμοδίων μπορεί να επαναλειτουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού γίνουν οι αναγκαίες εργασίες ελέγχου στο κτίριο από κλιμάκιο μηχανικών και στη συνέχεια καθαρισμός και απολύμανση. Για τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες προβλέπεται αντίστοιχα έλεγχος από κλιμάκια μηχανικών, άμεση αντικατάσταση βιβλίων όπου καταστράφηκαν και οι αναγκαίοι καθαρισμοί έτσι ώστε την Δευτέρα 18/9/2023 να είναι σε θέση να λειτουργήσουν. Θεωρούμε αναγκαίο ότι ο έλεγχος των κτιρίων από τα κλιμάκια πρέπει να συνοδεύεται και από ενυπόγραφη βεβαίωση καταλληλότητας του κτιρίου από το μηχανικό.

Πέρα όμως από την κατάσταση των κτιρίων των σχολικών μονάδων πρέπει να αντιμετωπιστούν τα επείγονται και πολύ σοβαρά ζητήματα της ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης των μαθητών μας, των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους στα Μεγ. Καλύβια, στην περιοχή Φαρκαδόνας αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές, που είτε έχουν μείνει άστεγοι αφού τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί ολοσχερώς είτε οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Είναι φανερό ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια πολυεπίπεδη και μακροχρόνια κρίση που έρχεται να προστεθεί στα συσσωρευμένα προβλήματα της σχολικής κοινότητας, με αποτέλεσμα να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μας.

Λειτουργούς και Ψυχολόγους.

Η ΕΛΜΕ Τρικάλων σημειώνει ταυτόχρονα «σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες η ψυχολογική υποστήριξη μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους είναι απόλυτα αναγκαία. Για αυτό ειδικά για φέτος επιβάλλεται το Υπουργείο να καλύψει όλα τα σχολεία του νομού με Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους.

Ενώ, ζητά να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απομάκρυνση όλων των νεκρών ζώων σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More