Nature

Ενδιαφέρον για τα ενεργειακά προγράμματα

Πολλοί είναι οι Τρικαλινοί που για ακόμα μια φορά θα χρησιμοποιήσουν τα οφέλη των ενεργειακών προγραμμάτων που τρέχουν για την αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Αυτή τη στιγμή, είναι σε εξέλιξη η υποβολή των δηλώσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τόσο για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023», όσο και το “Εξοικονομώ για Νέους”.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΤΕΕ Αποστόλης Μπαταβάνης η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως και τον Σεπτέμβριο.

«Και για τα δύο προγράμματα, η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι τα μέσα του Σεπτεμβρίου και η δυνητικοί ωφελούμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε διπλωματούχους Πολιτικούς Μηχανικούς που είναι οι πλέον αρμόδιοι για να τους καθοδηγήσουν» ανέφερε.

Ο κ. Μπαταβάνης τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους Τρικαλινούς για την υποβολή των αιτήσεων.

«Το ενδιαφέρον είναι σε καλό επίπεδο, αλλά όχι τόσο έντονο, όσο τις προηγούμενες φορές, διότι πολλές κατοικίες έχουν ενταχθεί σε προηγούμενα προγράμματα με αποτέλεσμα να έχε καλυφθεί ένα σημαντικό κομμάτι» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν καταγράφονται προβλήματα σε σχέση με άλλες χρονιές, μετά και την παρέμβαση του ΤΕΕ.

Για κάθε κατοικία που θα επιλεγεί προς ένταξη στο«Εξοικονομώ 2023» στόχος είναι η υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τουλάχιστον τρειςενεργειακές κατηγορίες, ώστε να εξασφαλίζεται εξοικονόμηση πρωτογενούςενέργειας σε ποσοστό άνω του 30%. Οι κατοικίες που θα επιλεγούν για υπαγωγή στοΠρόγραμμα, θα πρέπει να πληρούν μια σειρά από  προϋποθέσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More