Nature

Εξόφληση ΟΣΔΕ 2018 και Εθνικό Απόθεμα

Μαζί με την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης 2018, θα αποδοθεί και το Εθνικό Απόθεμα.
Το 2017, πραγματοποιήθηκε διανομή Αποθέματος , το οποίο προκύπτει από τις παρακρατήσεις δικαιωμάτων επί των μεταβιβάσεων, από διάφορες ποινές και παρακρατήσεις, από τη γραμμική μείωση της βασικής όλων των γεωργών, από μη ενεργοποιημένα δικαιώματα επί δυο συναπτά έτη και από δικαιώματα κάτω των 250 ευρώ που χάνουν οι παραγωγοί.
Αυτά, ακολούθως, δίδονται για να ενισχύουν νέους (κάτω των 40 ετών) και νεοεισερχόμενους παραγωγούς και για να καλύψουν ανάγκες σε εθνικό επίπεδο.
Για το 2017, για τη δημιουργία του εθνικού αποθέματος εφαρμόστηκε γραμμική ποσοστιαία μείωση του ανώτατου ορίου του καθεστώτος βασικής ενίσχυσης σε εθνικό επίπεδο ποσοστού 3%.
Το εν λόγω ποσοστό αυξήθηκε το 2017 για την κάλυψη των αναγκών χορήγησης δικαιωμάτων ενίσχυσης σε γεωργούς νεαρής ηλικίας και σε γεωργούς που αρχίζουν τη γεωργική τους δραστηριότητα σε ποσοστό 4,5%.
Κατά τη μεταβίβαση δικαιωμάτων ενίσχυσης χωρίς γη, η μοναδιαία αξία τους μειώθηκε υπέρ του εθνικού αποθέματος σε ποσοστό 25%.
Οι προϋποθέσεις χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα, θέτουν ως βασικό κριτήριο να υπάρχει η ιδιότητα του Ενεργού Γεωργού.
Πρόσβαση στο Εθνικό Απόθεμα έχουν οι Ενεργοί Γεωργοί, οι οποίοι έχουν αιτηθεί τη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης, στα πλαίσια του καθεστώτος της βασικής ενίσχυσης, έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης του έτους ενίσχυσης.
Εξίσου βασική προϋπόθεση για τη χορήγηση δικαιωμάτων Εθνικού Αποθέματος είναι το γεγονός ότι αυτά αναφέρονται υποχρεωτικά σε επιλέξιμες εκτάσεις.
Ορίζονταν πέρσι, επίσης, ότι το κατώτατο όριο επιλέξιμης έκτασης ανά εκμετάλλευση που απαιτείται για τη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα, είναι 4 στρέμματα.
Δικαιούχοι, επίσης, ορίζονταν κατά προτεραιότητα οι γεωργοί νεαρής ηλικίας και γεωργοί που αρχίζουν γεωργική δραστηριότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More