Nature

Επέλεξαν … διακοπές οι Τρικαλινοί

 

Αυξημένη είναι η κίνηση στα ταξιδιωτικά γραφεία από Τρικαλινούς που προετοιμάζουν  αποδράσεις για τις επόμενες μέρες, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να φύγουν τον Ιούλιο.

Φέτος, οι Τρικαλινοί αξιοποίησαν τα προγράμματα κοινωνικού για να αποδράσουν σε κάποιο νησί και να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα.

Οι Κυκλάδες για ακόμα μια φορά αποτελούν την πρώτη επιλογή για τις μεγαλύτερες ηλικίες, ενώ στον αντίποδα, οι νεώτερες ηλικίες επιλέγουν την Κύθνο  και την Αστυπάλαια.

Όπως σημειώνει ο ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου κ. Παναγιώτης Ντιντής είναι μεγάλο το ενδιαφέρον για αποδράσεις, με τα μηνύματα να είναι θετικά για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι, κάτι στο οποίο συνέβαλαν και τα προγράμματα τουρισμού που υλοποιούνται από την Κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, στα επίπεδα του 2019, δηλαδή πριν τον κορονοϊό, κινήθηκε η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι αφίξεις τουριστών αντιστοιχούσαν στο 92,4% του Μαΐου 2019, ενώ τα τουριστικά έσοδα εκτινάχθηκαν στα 1,4 δις. ευρώ και αντιστοιχούσαν στο 90,3%, αντίστοιχα.

Η μεγάλη αύξηση τον Μάιο βελτίωσε και την εικόνα του πενταμήνου, με τις αφίξεις και τα έσοδα να αντιστοιχούν στο 81,7% και 87,8%, αντίστοιχα, των επιπέδων στο αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Παρά τη σημαντική αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων και το πλεόνασμα στο ισοζύγιο υπηρεσιών, το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε τον Μάιο κατά 646 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Μάιο του 2021 και διαμορφώθηκε στα 2 δισ. ευρώ λόγω κυρίως της αύξησης του εμπορικού ελλείμματος που οφείλεται στη μεγαλύτερη αύξηση της αξίας των εισαγωγών (59,9%) από αυτή των εξαγωγών (49,2%).

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More