Nature

Κάτι κινείται στα κρεοπωλεία

Λίγες ημέρες απέμειναν πριν τον Δεκαπενταύγουστο και οι Τρικαλινοί αρχίζουν να προμηθεύονται σιγά σιγά τα βασικά για εορταστικό τραπέζι, ώστε να τιμήσουν την ημέρα αυτή είτε στα ορεινά, είτε στα πεδινά.

Στα παραδοσιακά κρεοπωλεία κάτι αρχίζει να κινείται με πολλούς να έχουν σπεύσει για παραγγελίες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρεοπωλών Τρικάλων Θοδωρή Ευθυμίου, το αρνάκι και το κατσικάκι έχουν την τιμητική τους.

«Ήδη, από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν παραγγελίες, ώστε όσοι φύγουν από το Σάββατο έως και τον Δεκαπενταύγουστο να προμηθευτούν τα απαραίτητα. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, η κίνηση είναι χαλαρή αλλά τις επόμενες ημέρες θα κορυφωθεί. Έχουμε κάνει τις προετοιμασίες μας» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές σε σχέση με πέρυσι είναι λίγο πιο τσιμπημένες, σύμφωνα με τον κ. Ευθυμίου.

Όπως είπε «τον Δεκαπενταύγουστο παραδοσιακά επιλέγου αρνάκι ή κατσικάκι, προβατίνα στα κάρβουνα και βέβαια το χοιρινό που το επιλέγουν όλοι» ενώ ανέφερε ότι σε σχέση με πέρυσι το αρνάκι είναι πιο τσιμπημένο.

«Μέσα στης ακρίβειας τον καιρό, όλα είναι πιο πάνω. Το αρνάκι φέτος είναι κατά 1 ευρώ πιο ακριβό, το χοιρινό επίσης, ωστόσο πτωτικά κινείται το μοσχάρι» σημείωσε.

Η κίνηση στα κρεοπωλεία και στην τοπική αγορά αναμένεται να κορυφωθεί την Δευτέρα 14 Αυγούστου, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, αφού τότε οι Τρικαλινοί θα «τρέξουν» για  τις τελευταίες αγορές τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More